Eten in het donker tijdens Heerlijk Rotterdam

10 augustus 2010 |
Eten in het donker tijdens Heerlijk Rotterdam<

Bezoekers van Heerlijk Rotterdam kunnen dit jaar voor het eerst tijdens een grootschalige culinaire happening ‘dineren in het donker’. In het experience restaurant worden bezoekers meegenomen op een reis van smaak, geluid en tast. Genieten van eten en drinken, zonder iets te zien. Het klinkt misschien anders dan gebruikelijk, maar angst voor deze ervaring en het donker hoeven de gasten van Heerlijk Rotterdam niet te hebben. De bediening van het experience restaurant bestaat immers uit een zeer ervaren gezelschap.

Zintuigen komen samen
Deze ‘Zwarte Brigade’ bestaat uit mensen die een visuele beperking hebben en daarom gewend zijn voorzichtig te werk te gaan. Dineren in het donker is een unieke ervaring waar smaken, gevoel en geluid samenkomen.
Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus. Het is de vierde editie van Heerlijk Rotterdam.

Heerlijk evenement
Het publiek kan dit jaar volop genieten van gerechten van de beste chefs uit Rotterdam en omgeving. Zo bereiden De Zwethheul, Kasteel van Rhoon, Rosso, Mastika, Boudoir, Little V, Devine, Restaurant Puur en The Harbour Club diverse luxe signature dishes voor een maximale prijs van tien euro.

Hoge verwachtingen
Mario Ridder van De Zwethheul kijkt uit naar het vierdaagse festival: “Het is uniek als je mee kan doen aan een evenement als Heerlijk Rotterdam. In de afgelopen edities is het aantal bezoekers steeds gestegen, dus we verwachten dit jaar veel vele culinaire bezoekers op de Parklaan.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: