Eten in het donker tijdens Heerlijk Rotterdam

10 augustus 2010 |
Eten in het donker tijdens Heerlijk Rotterdam<

Bezoekers van Heerlijk Rotterdam kunnen dit jaar voor het eerst tijdens een grootschalige culinaire happening ‘dineren in het donker’. In het experience restaurant worden bezoekers meegenomen op een reis van smaak, geluid en tast. Genieten van eten en drinken, zonder iets te zien. Het klinkt misschien anders dan gebruikelijk, maar angst voor deze ervaring en het donker hoeven de gasten van Heerlijk Rotterdam niet te hebben. De bediening van het experience restaurant bestaat immers uit een zeer ervaren gezelschap.

Zintuigen komen samen
Deze ‘Zwarte Brigade’ bestaat uit mensen die een visuele beperking hebben en daarom gewend zijn voorzichtig te werk te gaan. Dineren in het donker is een unieke ervaring waar smaken, gevoel en geluid samenkomen.
Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus. Het is de vierde editie van Heerlijk Rotterdam.

Heerlijk evenement
Het publiek kan dit jaar volop genieten van gerechten van de beste chefs uit Rotterdam en omgeving. Zo bereiden De Zwethheul, Kasteel van Rhoon, Rosso, Mastika, Boudoir, Little V, Devine, Restaurant Puur en The Harbour Club diverse luxe signature dishes voor een maximale prijs van tien euro.

Hoge verwachtingen
Mario Ridder van De Zwethheul kijkt uit naar het vierdaagse festival: “Het is uniek als je mee kan doen aan een evenement als Heerlijk Rotterdam. In de afgelopen edities is het aantal bezoekers steeds gestegen, dus we verwachten dit jaar veel vele culinaire bezoekers op de Parklaan.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: