Christoffel Weissen favoriete witbier

29 juli 2014
Christoffel Weissen favoriete witbier

Tijdens het derde bierfestival het 'Wit + Weizen Weekend' hebben veel mensen gestemd op hun favoriete tarwebier. Dit jaar is de keuze gevallen op Christoffel Weissen IPA van Brouwerij Sint Christoffel te Breda.

*WOW*
Aan de beste brouwer wordt de WOW - de White Of Whites Award uitgereikt. De prijs is uitgereikt aan Chris Liebau, commercieel manager van de brouwerij, door Daan van Oosterhout, eigenaresse van Café Zeezicht en Café SAMSAM; de organisatoren van het jaarlijkse witbierfestival. Als locatie voor de uitreiking is gekozen voor de Grote Kerk van Breda waar een imposante schildering van Sint Christoffel op de muur prijkt.

"*MEER LEZEN OVER WITBIER? KLIK HIER!*":http://www.decafekrant.nl/?q=witbier&x=zoeken

*Trots*
Chris Liebau laat weten: “We zijn als Bredaas biermerk enorm trots op het winnen van deze 1e prijs. Het is immers een erkenning van échte bierliefhebbers. Met een nieuw bier winnen in een concurrentieveld van 75 bieren, waaronder hele grote namen, is ongelooflijk gaaf. De St. Christoffel Weissen-IPA is een relatief nieuw type bier en het is enorm spannend om te zien hoe consumenten hier op reageren. De combinatie van een traditionele dunkelweissen met dry-hopping is behoorlijk onderscheidend in de bierwereld en de combinatie van aromatische hopsoorten in ons bier is sowieso uniek.“ Het bier wordt opgenomen in de eregalerij en krijgt plek naast de winnaars Mort Subite Witte Lambic in 2012 en Beyerd Hefe Weisse van vorig jaar.

Overig nieuws