Beste spare ribs van Nederland

3 juni 2014 |
Beste spare ribs van Nederland<

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is
gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw en team. Slager Hermanussen is hiermee de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.

Uitreiking
William Hermanussen ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Julius Jaspers. De tweede prijs is voor de Haagse Slagerij P. J. van den Broek. De derde prijs is gewonnen door Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden, die vorig jaar ook de top 3 behaalde van de Spare Ribs Trophy.

Voorrondes
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslagerij & Catering William Hermanussen de eerste plaats behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), Marco van Strien (Keurslager in 's Gravenmoer, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2013) en juryvoorzitter Julius Jaspers, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het 'uiterlijk'.

Julius Jaspers
Juryvoorzitter Julius Jaspers is een fervent liefhebber van barbecueën en eigenaar van restaurant Julius Bar & Grill. Daarnaast is Julius nu te zien op tv bij Masterchef. "Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en is een mooi slagersproduct", aldus Julius over de winnende spareribs.

Top 10
Slager Hermanussen heeft al twee keer eerder de top 10 bereikt van de Spare Ribs Trophy: "Dolblij zijn we met de eerste plaats in de Spare Ribs Trophy. We geloven in ons product en streven er altijd naar om met de beste grondstoffen de mooiste specialiteiten maken. Bij het bereiden en ontwikkelen van onze spareribs luisteren we naar onze klanten en we hebben goed opgelet wat de jury aangaf in het rapport."

Uitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Spant! in Bussum, ontvingen alle overige finalisten hun oorkonde.

De overige finalisten:
Keurslager Horst Marco Jurriëns Epe
Keurslager Frank en Marleen van der Zande Frank van der Zande Halsteren
G. Kluijtmans Keurslager Gerald Kluijtmans Sint-Oedenrode
Slagerij Henco Ramon Roffelsen Leiden
Slagerij C. Verhoef Cor en Gerwin Verhoef Almere Haven
Slagerij van Tilburg & Zn. John van Tilburg Sliedrecht
De Groene Weg Theo Pronk Theo Pronk Rotterdam

De Spare Ribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant van start.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: