Beste hamburger bij Ron Blaauw op kaart

18 augustus 2014 |
Beste hamburger bij Ron Blaauw op kaart<

De NeighbourFood Market op het Amsterdamse Westergasterrein was gisteren het toneel van een zinderende laatste krachtmeting tussen hobbykoks. In de finale van een door
Heinz uitgeschreven wedstrijd is bepaald wie de allerlekkerste hamburger van Nederland maakt.

Ron Blaauw
Meer dan duizend smakelijke recepten waren ingezonden, waarna top-chef Ron Blaauw tijdens een halve finale de drie finalisten aanwees. Zij streden om de hoofdprijs: hún burger op de menukaart van Ron Blaauw's Gastrobar. De drie moesten zich al hakkend en bakkend bewijzen tegenover het proevend publiek en een kritische vakjury. Uiteindelijk blonk één burger uit; Dave Schiphorst uit Apeldoorn mag zich met zijn 'Oerburger' de bedenker van de beste burger van Nederland noemen. De smakelijke creatie is in de maand september te bestellen bij Ron Gastrobar.

Winnaar
"Ik kan het nog niet helemaal bevatten, ik ben hier heel blij mee", vertelt winnaar Dave net na de bekendmaking. "Dat vrienden vinden dat ik lekker kook is altijd fijn om te horen, maar dat iemand als Ron Blaauw dit restaurantwaardig acht, is pas echt een groot compliment." Onder het motto 'zet je burger op de kaart' riep Heinz enthousiaste foodies in heel Nederland op om hun beste hamburgerrecept te delen. Daar reageerden meer dan 1.300 enthousiaste hobbykoks op. Menno van der Vlist van Heinz: "Vanaf de start waren we blij verrast over de meest fantastische recepten die werden gedeeld. Mensen die van een relatief eenvoudig gerecht als een hamburger echt iets spectaculairs kunnen maken, daar neem ik mijn petje voor af."

Eigen signatuur
Om 11 uur gingen de finalisten fanatiek van start en bakten voor het aanwezige publiek hun ultieme burger. Na het verzamelen van de publieksstemmen mochten de amateurchefs hun kunsten nogmaals verrichten, maar nu voor de experts in de jury. Die bestond naast Ron Blaauw uit foodblogger Monique van Loon (Culy.nl) en chef Maarten Hoekstra (Mister Kitchen). Na een intensief juryberaad maakt Blaauw de winnaar bekend: Apeldoorner Dave Schiphorst versloeg de andere kandidaten en bakt de allerbeste burger van iedereen. Juryvoorzitter Blaauw: "De finalisten hebben ons stuk voor stuk een absolute topburger voorgeschoteld, ieder met een eigen signatuur. Het was dus geen eenvoudige keuze." Wat de winnende burger zo goed maakt? "Dave is een fan van eerlijk koken. Dat is terug te zien in zijn burger: de sla en rode ui op zijn burger had hij die ochtend vers van het land geplukt. Hij heeft een mooie balans van smaken gevonden en natuurlijk gezorgd voor een perfect gebakken burger."

Simpel maar goed
Down Dressing, Nouvelle Normaal, Nieuw Ruig: allemaal termen die staan voor de nieuwste culinaire trend van simpel en puur koken. "Geen poeha en borden met mooie veegjes en drupjes, maar gewoon goed en lekker eten staat gelukkig steeds meer centraal", aldus jurylid Maarten Hoekstra. De kok bij Mister Kitchen zag de trend terug in de burgers die hem werden voorgeschoteld: "Als ingrediënten van hoge kwaliteit goed worden samengebracht is ook een simpel gerecht waanzinnig lekker. De hamburger van Dave is een typisch voorbeeld van eenvoudig maar goed eten." Ook foodblogger Monique van Loon was erg onder de indruk: "Ik was positief verrast door het niveau van deze zogenaamde amateurs. Ik ben hier als jurylid, maar heb absoluut inspiratie opgedaan voor mijn blog!"

MEER LEZEN OVER HAMBURGERS? KLIK HIER!
Hamburgerfanaten
Winnaar Dave nam het tijdens de finale op tegen twee andere hamburgerfanaten. Robert Burger uit Eindhoven staat liever in de keuken dan vol in de belangstelling, maar dat weerhield hem er niet van om met veel plezier zijn Mexicaans-Marokkaanse burger aan het publiek en de expertjury te presenteren. Lavinia Frantzen uit Amsterdam deelt op haar blog haar plezier in de keuken door het delen van eenvoudige maar heerlijke recepten. Zij koos voor een Thaise Kipburger.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: