Beste Cocktailbar van Nederland staat in Rotterdam

14 januari 2016 |
Beste Cocktailbar van Nederland staat in Rotterdam<

Sterbarkeepers Hani Asfdaai en Erikson Almeida Lima hadden met de oprichting van de Rotterdamse cocktailbar Noah één doel: binnen een jaar de beste
van Nederland worden. En na maanden keihard werken is dit gelukt: afgelopen maandag namen zij tijdens het Mystiek cocktail-gala voor professionals de Gouden Strik in ontvangst.

Enorme eer
De prijzen vlogen de jonge ondernemers om de oren, want naast de Best Cocktailbar-award sleepten de jonge ondernemers met Noah’s ‘Sorry Schat, T' LOOPUYT' ook nog een Best Bartenderday-prijs in de wacht. De Rotterdamse cocktailgoeroe David Trampe mag zichzelf dit jaar Best Brand Ambassador noemen. "We zijn ongelooflijk blij met deze awards", zegt een uitgelaten Hani Asfdaai. "Als vakgenoten jouw cocktailbar de beste noemen, is dat een enorme eer. Helemaal omdat we nog niet eens één jaar open zijn!"

Vóór bartenders, dóór bartenders
De Gouden Strik is opgezet vóór bartenders, dóór bartenders: geen merken, geen sponsoren, geen underwriters. En juist dát maakt de prijs voor Hani en zijn compagnon Erikson zo bijzonder. Hani: "In de 95-koppige jury zitten grote namen uit de cocktailwereld en we zijn trots dat deze mensen ons serieus nemen." Fjalar Goud, één van de initiatiefnemers van De Gouden Strik, vindt dat Noah de titel ‘Beste Cocktailbar’ beslist verdient: "Het team is zo gepassioneerd met het vak bezig. Ze maken lol, hebben humor en zitten vol energie. Dat totaalplaatje: daar gaat het om."

Gezelligheid met een rauw randje
De twee barkeepers van Noah zijn geen groentjes in het cocktailvak: al jaren werkten ze bij verschillende cafés en bars, maar in 2015 besloten de Rotterdammers iets voor zichzelf op te zetten. Het doel: steden bij elkaar brengen en het land verenigen op het gebied van cocktails. Met succes, want bij Noah aan de Oude Haven komen cocktails, streetfood en muziek vloeiend samen. Door het rauwe interieur, de verschillende thema-avonden, gemoedelijke sfeer en het ijzersterke concept heeft de cocktailbar in korte tijd een groot (feest)publiek aan zich weten te binden. Hani: "Noah is gezelligheid met een Rotterdams rauw randje."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: