Beste Cocktailbar van Nederland staat in Rotterdam

14 januari 2016 |
Beste Cocktailbar van Nederland staat in Rotterdam

Sterbarkeepers Hani Asfdaai en Erikson Almeida Lima hadden met de oprichting van de Rotterdamse cocktailbar Noah één doel: binnen een jaar de beste
van Nederland worden. En na maanden keihard werken is dit gelukt: afgelopen maandag namen zij tijdens het Mystiek cocktail-gala voor professionals de Gouden Strik in ontvangst.

Enorme eer
De prijzen vlogen de jonge ondernemers om de oren, want naast de Best Cocktailbar-award sleepten de jonge ondernemers met Noah’s ‘Sorry Schat, T' LOOPUYT' ook nog een Best Bartenderday-prijs in de wacht. De Rotterdamse cocktailgoeroe David Trampe mag zichzelf dit jaar Best Brand Ambassador noemen. "We zijn ongelooflijk blij met deze awards", zegt een uitgelaten Hani Asfdaai. "Als vakgenoten jouw cocktailbar de beste noemen, is dat een enorme eer. Helemaal omdat we nog niet eens één jaar open zijn!"

Vóór bartenders, dóór bartenders
De Gouden Strik is opgezet vóór bartenders, dóór bartenders: geen merken, geen sponsoren, geen underwriters. En juist dát maakt de prijs voor Hani en zijn compagnon Erikson zo bijzonder. Hani: "In de 95-koppige jury zitten grote namen uit de cocktailwereld en we zijn trots dat deze mensen ons serieus nemen." Fjalar Goud, één van de initiatiefnemers van De Gouden Strik, vindt dat Noah de titel ‘Beste Cocktailbar’ beslist verdient: "Het team is zo gepassioneerd met het vak bezig. Ze maken lol, hebben humor en zitten vol energie. Dat totaalplaatje: daar gaat het om."

Gezelligheid met een rauw randje
De twee barkeepers van Noah zijn geen groentjes in het cocktailvak: al jaren werkten ze bij verschillende cafés en bars, maar in 2015 besloten de Rotterdammers iets voor zichzelf op te zetten. Het doel: steden bij elkaar brengen en het land verenigen op het gebied van cocktails. Met succes, want bij Noah aan de Oude Haven komen cocktails, streetfood en muziek vloeiend samen. Door het rauwe interieur, de verschillende thema-avonden, gemoedelijke sfeer en het ijzersterke concept heeft de cocktailbar in korte tijd een groot (feest)publiek aan zich weten te binden. Hani: "Noah is gezelligheid met een Rotterdams rauw randje."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: