Beste barista van Nederland bekend

13 november 2012 |
Beste barista van Nederland bekend

Zjevaun Lemar Janga heeft de finale van het Dutch Barista Championship 2012 gewonnen. Zjevaun werkt bij restaurant Ivy in Rotterdam als barista.

Wereldkampioenschappen 2013
Zjevaun mag zich een jaar lang de beste barista van Nederland noemen en gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap in Australië in 2013. Het Nederlands kampioenschap is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement voor horeca- en koffieprofessionals. De zes beste barista’s van Nederland streden tegen elkaar in de finale.

Gastheerschap, techniek en smaak
Iedere barista maakte voor de jury vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks tijdens een presentatie van maximaal een kwartier. Zjevaun overtuigde de jury door zijn combinatie van gastheerschap, baristatechniek en smaakcombinatie.

Louis Claus Award
De tweede plaats is voor Mark Jordaan, de derde plaats is voor Tjeerd Schravendeel. De Louis Claus Award, de prijs voor het beste talent, ging dit jaar naar Mark Jordaan en werd uitgereikt door de ouders en kinderen van Louis Claus.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: