Bespaar energie met deze drie tips

3 februari 2020 | David Bakker

In de horeca gaat al uw aandacht naar de gasten: u wilt ze een optimale ervaring geven. Ook zij vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij u uw zakelijke energiekosten verlaagt én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat ledverlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. We hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Drie bespaartips voor de horeca

 - Plaats een deurschakelaar in uw vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling

 - Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig

 - Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij ledverlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.

Volgens Noortje weten veel horecaondernemers niet waar ze moeten beginnen. “Het wemelt van de regels, wetten en mogelijkheden! Maar ik weet bijvoorbeeld niet wat er voor ons opgaat”, legt Noortje uit. “Wij krijgen nu hulp van onze energieleverancier ENGIE. Er is een speciale ondernemersdesk die ons wegwijs maakt.” Zo wordt het mogelijk dat er bij De Beleving veel stappen in de goede richting worden gezet.

Het volledige verhaal van Ralf en Noortje lees je hier

Ontdek waar u het beste kunt beginnen

Welke maatregelen passen nou echt bij uw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Onze energieadviseur komt langs op locatie en neemt uw onderneming onder de loep. Hij stuurt u een rapport met een overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen, energiebesparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies. Dit rapport koppelt hij telefonisch of op locatie aan u terug. Uiteraard adviseert hij ook in welke volgorde u de maatregelen het beste kunt doorvoeren. En heeft u een informatieplicht vanuit de Wet milieubeheer? Dan helpt onze adviseur u bij de opvoer in het eLoket van de RVO.

Zelf weten hoeveel u kunt besparen? Doe hier de ENGIE BespaarScan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: