Bespaar energie met deze drie tips

3 februari 2020 | David Bakker

In de horeca gaat al uw aandacht naar de gasten: u wilt ze een optimale ervaring geven. Ook zij vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij u uw zakelijke energiekosten verlaagt én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat ledverlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. We hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Drie bespaartips voor de horeca

 - Plaats een deurschakelaar in uw vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling

 - Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig

 - Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij ledverlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.

Volgens Noortje weten veel horecaondernemers niet waar ze moeten beginnen. “Het wemelt van de regels, wetten en mogelijkheden! Maar ik weet bijvoorbeeld niet wat er voor ons opgaat”, legt Noortje uit. “Wij krijgen nu hulp van onze energieleverancier ENGIE. Er is een speciale ondernemersdesk die ons wegwijs maakt.” Zo wordt het mogelijk dat er bij De Beleving veel stappen in de goede richting worden gezet.

Het volledige verhaal van Ralf en Noortje lees je hier

Ontdek waar u het beste kunt beginnen

Welke maatregelen passen nou echt bij uw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Onze energieadviseur komt langs op locatie en neemt uw onderneming onder de loep. Hij stuurt u een rapport met een overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen, energiebesparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies. Dit rapport koppelt hij telefonisch of op locatie aan u terug. Uiteraard adviseert hij ook in welke volgorde u de maatregelen het beste kunt doorvoeren. En heeft u een informatieplicht vanuit de Wet milieubeheer? Dan helpt onze adviseur u bij de opvoer in het eLoket van de RVO.

Zelf weten hoeveel u kunt besparen? Doe hier de ENGIE BespaarScan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: