Bespaar energie met deze drie tips

3 februari 2020 | David Bakker

In de horeca gaat al uw aandacht naar de gasten: u wilt ze een optimale ervaring geven. Ook zij vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij u uw zakelijke energiekosten verlaagt én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat ledverlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. We hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Drie bespaartips voor de horeca

 - Plaats een deurschakelaar in uw vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling

 - Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig

 - Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij ledverlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.

Volgens Noortje weten veel horecaondernemers niet waar ze moeten beginnen. “Het wemelt van de regels, wetten en mogelijkheden! Maar ik weet bijvoorbeeld niet wat er voor ons opgaat”, legt Noortje uit. “Wij krijgen nu hulp van onze energieleverancier ENGIE. Er is een speciale ondernemersdesk die ons wegwijs maakt.” Zo wordt het mogelijk dat er bij De Beleving veel stappen in de goede richting worden gezet.

Het volledige verhaal van Ralf en Noortje lees je hier

Ontdek waar u het beste kunt beginnen

Welke maatregelen passen nou echt bij uw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Onze energieadviseur komt langs op locatie en neemt uw onderneming onder de loep. Hij stuurt u een rapport met een overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen, energiebesparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies. Dit rapport koppelt hij telefonisch of op locatie aan u terug. Uiteraard adviseert hij ook in welke volgorde u de maatregelen het beste kunt doorvoeren. En heeft u een informatieplicht vanuit de Wet milieubeheer? Dan helpt onze adviseur u bij de opvoer in het eLoket van de RVO.

Zelf weten hoeveel u kunt besparen? Doe hier de ENGIE BespaarScan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: