Bespaar energie met deze drie tips

3 februari 2020 | David Bakker

In de horeca gaat al uw aandacht naar de gasten: u wilt ze een optimale ervaring geven. Ook zij vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij u uw zakelijke energiekosten verlaagt én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat ledverlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. We hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Drie bespaartips voor de horeca

 - Plaats een deurschakelaar in uw vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling

 - Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig

 - Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij ledverlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.

Volgens Noortje weten veel horecaondernemers niet waar ze moeten beginnen. “Het wemelt van de regels, wetten en mogelijkheden! Maar ik weet bijvoorbeeld niet wat er voor ons opgaat”, legt Noortje uit. “Wij krijgen nu hulp van onze energieleverancier ENGIE. Er is een speciale ondernemersdesk die ons wegwijs maakt.” Zo wordt het mogelijk dat er bij De Beleving veel stappen in de goede richting worden gezet.

Het volledige verhaal van Ralf en Noortje lees je hier

Ontdek waar u het beste kunt beginnen

Welke maatregelen passen nou echt bij uw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Onze energieadviseur komt langs op locatie en neemt uw onderneming onder de loep. Hij stuurt u een rapport met een overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen, energiebesparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies. Dit rapport koppelt hij telefonisch of op locatie aan u terug. Uiteraard adviseert hij ook in welke volgorde u de maatregelen het beste kunt doorvoeren. En heeft u een informatieplicht vanuit de Wet milieubeheer? Dan helpt onze adviseur u bij de opvoer in het eLoket van de RVO.

Zelf weten hoeveel u kunt besparen? Doe hier de ENGIE BespaarScan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: