Bernhard van Oranje opent Bernie's Bar & Kitchen

21 juni 2017 | Roy Spijker

Op deze zonovergoten dag is Bernie’s Bar & Kitchen, het nieuwe restaurant op Circuit Zandvoort, officieel geopend. Uniek in de geschiedenis van het circuit is dit restaurant 7 dagen per week open is voor ontbijt, koffie, lunch, borrel of diner. Bernie’s Bar & Kitchen wordt gerund door Chef-kok Wouter Berghuis en zijn enthousiaste en gedreven team.

De locatie is bijzonder; boven de recentelijk vernieuwde pitstraat met panoramisch uitzicht over de befaamde Tarzanbocht, kan elke gast genieten van de warme sfeer en het stijlvol ingerichte Bernie’s. Het is een historische plek waar bezoekers dag in dag uit getuige kunnen zijn van de meest indrukwekkende inhaalacties. Tank interior design was verantwoordelijk voor het interieur en dat is te zien aan de kenmerkende mix van warme, rijke stoffen en materialen gecombineerd met meer urban en industriële elementen.

Bernhard van Oranje: "Circuit Zandvoort is een magische plek waar meer dan 300 dagen per jaar wat gebeurt. Als je bij Bernie’s reserveert zit je altijd op de eerste rij, ook al is er een event waar je geen kaartje voor hebt. Van ontbijt tot diner. Het concept van het restaurant is bedacht om een welkome aanvulling te zijn voor de omgeving, zoals Haarlem, Bloemendaal, Amsterdam en uiteraard Zandvoort. Het is een ideale event locatie voor het bedrijfsleven. Voor events verzorgt het team van Bernie’s de catering voor de vergader- en presentatieruimtes zoals de Heineken F1 room en de RedBull Experience ruimte met volledige tv-wand en formule 1 motor. Ook prettig is dat er altijd voldoende parkeerruimte is voor onze gasten."

Chef-kok Wouter Berghuis
De keukenbrigade staat onder leiding van Wouter Berghuis. De ervaren kok kijkt onder andere terug op 14 succesvolle jaren als souschef bij Michelinster-restaurant Cheval Blanc. Met het aantrekken van Wouter Berghuis heeft Bernie’s een Haarlemmer aan boord die de regio goed kent. Wouter Berghuis: "Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn kennis en ervaring toe te passen en verder uit te breiden in de keuken van Bernie’s Bar & Kitchen. We gaan voor kwaliteit en eerlijke producten en dat op een aantrekkelijk prijsniveau. We hebben herkenbare producten maar Bernie’s zou Bernie’s niet zijn als we daar niet onze eigen twist aan zouden geven. Uiteraard werken we met natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch en uit de streek."

Bernie’s Beachclub
Wie aan Zandvoort denkt, denkt naast aan het circuit ook aan het strand. Bernie's Bar & Kitchen heeft een tweede pop up vestiging direct aan het strand van Zandvoort. Bernie’s Beach Club is inmiddels ook nét geopend voor de eerste bezoekers.

Bernhard van Oranje: "We zijn trots op deze locatie met twee zwembaden, eigen parking en de plek dicht bij de ingang van het circuit. Dit geeft onze gasten en eventorganisatoren nog meer mogelijkheden, zoals de combinatie van een dag op het circuit en daarna op het strand uitwaaien. Bernie’s Beach Club is vooral een hele relaxte en laagdrempelige beach club met betaalbare gerechten op de menukaart, originele drankjes en een prachtig decor. Samen met alle partners willen wij met Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club zorgen voor de beste food en event beleving van alle circuits van Europa."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: