Bernhard van Oranje opent Bernie's Bar & Kitchen

21 juni 2017 | Roy Spijker

Op deze zonovergoten dag is Bernie’s Bar & Kitchen, het nieuwe restaurant op Circuit Zandvoort, officieel geopend. Uniek in de geschiedenis van het circuit is dit restaurant 7 dagen per week open is voor ontbijt, koffie, lunch, borrel of diner. Bernie’s Bar & Kitchen wordt gerund door Chef-kok Wouter Berghuis en zijn enthousiaste en gedreven team.

De locatie is bijzonder; boven de recentelijk vernieuwde pitstraat met panoramisch uitzicht over de befaamde Tarzanbocht, kan elke gast genieten van de warme sfeer en het stijlvol ingerichte Bernie’s. Het is een historische plek waar bezoekers dag in dag uit getuige kunnen zijn van de meest indrukwekkende inhaalacties. Tank interior design was verantwoordelijk voor het interieur en dat is te zien aan de kenmerkende mix van warme, rijke stoffen en materialen gecombineerd met meer urban en industriële elementen.

Bernhard van Oranje: "Circuit Zandvoort is een magische plek waar meer dan 300 dagen per jaar wat gebeurt. Als je bij Bernie’s reserveert zit je altijd op de eerste rij, ook al is er een event waar je geen kaartje voor hebt. Van ontbijt tot diner. Het concept van het restaurant is bedacht om een welkome aanvulling te zijn voor de omgeving, zoals Haarlem, Bloemendaal, Amsterdam en uiteraard Zandvoort. Het is een ideale event locatie voor het bedrijfsleven. Voor events verzorgt het team van Bernie’s de catering voor de vergader- en presentatieruimtes zoals de Heineken F1 room en de RedBull Experience ruimte met volledige tv-wand en formule 1 motor. Ook prettig is dat er altijd voldoende parkeerruimte is voor onze gasten."

Chef-kok Wouter Berghuis
De keukenbrigade staat onder leiding van Wouter Berghuis. De ervaren kok kijkt onder andere terug op 14 succesvolle jaren als souschef bij Michelinster-restaurant Cheval Blanc. Met het aantrekken van Wouter Berghuis heeft Bernie’s een Haarlemmer aan boord die de regio goed kent. Wouter Berghuis: "Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn kennis en ervaring toe te passen en verder uit te breiden in de keuken van Bernie’s Bar & Kitchen. We gaan voor kwaliteit en eerlijke producten en dat op een aantrekkelijk prijsniveau. We hebben herkenbare producten maar Bernie’s zou Bernie’s niet zijn als we daar niet onze eigen twist aan zouden geven. Uiteraard werken we met natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch en uit de streek."

Bernie’s Beachclub
Wie aan Zandvoort denkt, denkt naast aan het circuit ook aan het strand. Bernie's Bar & Kitchen heeft een tweede pop up vestiging direct aan het strand van Zandvoort. Bernie’s Beach Club is inmiddels ook nét geopend voor de eerste bezoekers.

Bernhard van Oranje: "We zijn trots op deze locatie met twee zwembaden, eigen parking en de plek dicht bij de ingang van het circuit. Dit geeft onze gasten en eventorganisatoren nog meer mogelijkheden, zoals de combinatie van een dag op het circuit en daarna op het strand uitwaaien. Bernie’s Beach Club is vooral een hele relaxte en laagdrempelige beach club met betaalbare gerechten op de menukaart, originele drankjes en een prachtig decor. Samen met alle partners willen wij met Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club zorgen voor de beste food en event beleving van alle circuits van Europa."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: