Benefiet galadiner Cas Spijkers Academie

22 december 2015
Benefiet galadiner Cas Spijkers Academie

Op maandag 1 februari in het nieuwe jaar vindt het benefiet galadiner plaats ter ere en nagedachtenis van topchef Cas Spijkers. Tijdens deze avond
koken de eindejaars studenten van de Cas Spijkers Academie in de Vereeniging in Nijmegen een tien-gangen-diner in samenwerking met tien gerenommeerde sterren- en meesterchefs. Voor dit benefiet galadiner zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

*Culinair erfgoed*
Het culinaire evenement wordt uit naam van het team en de studenten van de Cas Spijkers Academie gepresenteerd om het culinaire erfgoed van de topchef voort te laten leven. De prijs van het diner is € 135,- per persoon, voor een geheel verzorgde culinaire én muzikale avond. Een deel van de opbrengst van het diner gaat naar het Nationaal Fonds tegen Kanker. Host van de avond is tv-kok Rudolph van Veen.

*Deelnemende topchefs*
De tien deelnemende sterrenchefs en meesterkoks hebben iets gemeen: ze hebben allen in het verleden met Cas Spijkers gewerkt. Deze chefs zijn: Cees Helder, Edwin Kats, Erik de Mönnink, Johan van Groeninge, Marc Smeets, Marcel de Leeuw, Mark Vaessen, Menno Post, Nils Hendrikse, Paul Fagel, Rudolph van Veen en onder voorbehoud Angélique Schmeinck.

*Over de Cas Spijkers Academie*
De Cas Spijkers Academie biedt culinair toponderwijs, met hoofddocent Cees Helder, aan studenten met afgeronde basisopleiding Kok niveau 2 of Gastheer/-vrouw niveau 2. Tijdens deze opleiding wordt nationale en internationale ervaring opgedaan en is bedoeld om toptalent verder te ontwikkelen tot niveau 4 Leidinggevende Keuken of niveau 4 Leidinggevende Gastheer/-vrouw.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws