Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Auteur: Redactie
Personeel 13 januari 2021
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Manager bij Winselerhof en Chef de Cuisine Gilbert von Berg kiest voor het ondernemerschap.

Dennis Lemmens (43) is sinds 2001 werkzaam op Château Neercanne en sinds 2007 als Maître d’Hotel van het restaurant. In zijn nieuwe rol als Food & Beverage Manager krijgt hij bij Winselerhof in Landgraaf de verantwoordelijkheid over de bedieningsteams van Restaurant Pirandello, Luigi’s Restaurant & Bar en de banqueting. Een mooie stap voor Dennis waarbij hij alle opgedane kennis en ervaring over kan brengen op zijn nieuwe team en met hen weer verder kan bouwen aan de gastronomische ambities van Winselerhof. Dennis zegt over zijn promotie: “Het is voor mij een mooie nieuwe uitdaging om met een groter team op een nieuwe werkplek aan de slag te gaan, en toch voelt het vertrouwd vanwege het familiebedrijf.” 

Chef de Cuisine

Gilbert von Berg (38) is sinds 2007 werkzaam in de keukenbrigade van Restaurant Château Neercanne en sinds 1 november 2017 als Chef de Cuisine. Gilbert kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorjaar van 2021 zal hij een kleinschalig restaurant in Maastricht openen. Gilbert zegt over zijn volgende stap: "Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant in Maastricht te openen waarin ik mijn ambities waar wil gaan maken. Ik heb een fantastische tijd en opleiding genoten op Château Neercanne, maar nu de kans is gekomen wil ik deze met beide handen aangrijpen." 

“Wij danken Dennis en Gilbert voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren waarbij zij essentiële rollen hebben gespeeld in de ontwikkeling van Restaurant Château Neercanne. Wij wensen hun veel succes en plezier toe in hun nieuwe rollen!”, zegt Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection. 

Talent Factory

Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne zegt: “Het doorgroeien van Dennis en Gilbert is wederom een heel mooi resultaat van de ‘Talent Factory’ binnen Oostwegel Collection. Het laat zien dat we niet alleen talent binnen ons bedrijf laten doorgroeien, maar ook daarbuiten naar het ondernemerschap.” 

Opvolging

Ten tijde van dit persbericht is er nog geen opvolging bekend voor beide functies. “We starten per direct de werving en selectie voor deze twee belangrijke posities in ons huis. Met de opvolgers van Dennis en Gilbert gaan we weer verder bouwen aan de gastronomische toppositie die wij nastreven”, zegt Pierre Haenen. 

Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws