247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl

3 februari 2011
247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl

De laatste ondernemer is toegetreden tot het testpanel Mijnhoreca.nl van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het nieuwe platform MijnHoreca, speelt in op de vraag van de ondernemers zelf. De horeca-ondernemer vergaart inzicht en kennis over de horeca gemakkelijk vanachter de (tablet)computer.

*In gebruik*
Vanaf afgelopen Horecava 2011 namen 247 ondernemingen het platform in gebruik. Vanaf juli 2011 kunnen alle bij het bedrijfschap aangesloten horecaondernemingen gebruik maken van de handige tools die het platform te bieden heeft.


~Medewerkers van het bedrijfschap met ondernemers die meededen aan de denktank van Mijnhoreca.nl~

*Bedrijfskundig instrument*
De ondernemer snijdt zichzelf in de vingers als hij zich niet aansluit bij het platform. Dankzij tools als de handige bruto-netto calculator bespaart de zelfstandige zichzelf een afspraak met zijn boekhouder. MijnHoreca telt ook andere bedrijfskundige instrumenten zo zijn de CAO-zoeker en bedrijfsvergelijking met één klik binnen handbereik.


~Het platform wordt getoond op de iPad van Apple~

Daarnaast is het platform uitgerust met een aantal tools gericht op communicatie. De ondernemer kan bijvoorbeeld de omgeving rond zijn bedrijf monitoren via het social media gedeelte. Ook actualiteiten, recensies en evenementen gekoppeld aan bedrijfsresultaten zijn te analyseren via het platform.

*Informatie laten zien*
Communicatie binnen de organisatie behoort ook tot de mogelijkheden. Uw kennis en inzicht kunt u gemakkelijk delen met uw werknemers door hen van een inlogcode te voorzien. En het platform is bij uitstek bedoelt om in te spelen op nieuwe vragen vanuit de ondernemers zelf. Nu al kan er allerhande informatie uitgewisseld worden binnen de tool communicatie. “De ondernemer kan zelf bepalen wat hij laat zien aan andere ondernemers en wat niet,” aldus één van de ondernemers die onderdeel uitmaakt van de denktank die het platform in het leven riep. “Ondernemers worden steeds opener en communiceren meer. Het idee dat cijfers iets mystieks hebben is achterhaald, door informatie te delen kun je je voordeel doen.”

*Omdat het kan!*
Ondernemers die nog niet zo ver zijn kunnen ervoor kiezen om minder informatie ten toon te spreiden. “Iedereen kan zijn MijnHoreca inrichten zoals hij wil, mensen kunnen er primair voor kiezen om het platform te gebruiken voor kostprijscalculatie en het daarna verder uitbreiden. Dankzij het platform heeft de ondernemer alle horeca informatie bij elkaar, de tools zullen uitgebreid en verder ontwikkelt worden. Omdat het kan!”

~Eline Dragt~


Overig nieuws