247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl

3 februari 2011 |
247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl<

De laatste ondernemer is toegetreden tot het testpanel Mijnhoreca.nl van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het nieuwe platform MijnHoreca, speelt in op de vraag van de ondernemers zelf. De horeca-ondernemer vergaart inzicht en kennis over de horeca gemakkelijk vanachter de (tablet)computer.

In gebruik
Vanaf afgelopen Horecava 2011 namen 247 ondernemingen het platform in gebruik. Vanaf juli 2011 kunnen alle bij het bedrijfschap aangesloten horecaondernemingen gebruik maken van de handige tools die het platform te bieden heeft.


Medewerkers van het bedrijfschap met ondernemers die meededen aan de denktank van Mijnhoreca.nl

Bedrijfskundig instrument
De ondernemer snijdt zichzelf in de vingers als hij zich niet aansluit bij het platform. Dankzij tools als de handige bruto-netto calculator bespaart de zelfstandige zichzelf een afspraak met zijn boekhouder. MijnHoreca telt ook andere bedrijfskundige instrumenten zo zijn de CAO-zoeker en bedrijfsvergelijking met één klik binnen handbereik.


Het platform wordt getoond op de iPad van Apple

Daarnaast is het platform uitgerust met een aantal tools gericht op communicatie. De ondernemer kan bijvoorbeeld de omgeving rond zijn bedrijf monitoren via het social media gedeelte. Ook actualiteiten, recensies en evenementen gekoppeld aan bedrijfsresultaten zijn te analyseren via het platform.

Informatie laten zien
Communicatie binnen de organisatie behoort ook tot de mogelijkheden. Uw kennis en inzicht kunt u gemakkelijk delen met uw werknemers door hen van een inlogcode te voorzien. En het platform is bij uitstek bedoelt om in te spelen op nieuwe vragen vanuit de ondernemers zelf. Nu al kan er allerhande informatie uitgewisseld worden binnen de tool communicatie. “De ondernemer kan zelf bepalen wat hij laat zien aan andere ondernemers en wat niet,” aldus één van de ondernemers die onderdeel uitmaakt van de denktank die het platform in het leven riep. “Ondernemers worden steeds opener en communiceren meer. Het idee dat cijfers iets mystieks hebben is achterhaald, door informatie te delen kun je je voordeel doen.”

Omdat het kan!
Ondernemers die nog niet zo ver zijn kunnen ervoor kiezen om minder informatie ten toon te spreiden. “Iedereen kan zijn MijnHoreca inrichten zoals hij wil, mensen kunnen er primair voor kiezen om het platform te gebruiken voor kostprijscalculatie en het daarna verder uitbreiden. Dankzij het platform heeft de ondernemer alle horeca informatie bij elkaar, de tools zullen uitgebreid en verder ontwikkelt worden. Omdat het kan!”

Eline Dragt


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: