247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl

3 februari 2011 |
247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl<

De laatste ondernemer is toegetreden tot het testpanel Mijnhoreca.nl van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het nieuwe platform MijnHoreca, speelt in op de vraag van de ondernemers zelf. De horeca-ondernemer vergaart inzicht en kennis over de horeca gemakkelijk vanachter de (tablet)computer.

In gebruik
Vanaf afgelopen Horecava 2011 namen 247 ondernemingen het platform in gebruik. Vanaf juli 2011 kunnen alle bij het bedrijfschap aangesloten horecaondernemingen gebruik maken van de handige tools die het platform te bieden heeft.


Medewerkers van het bedrijfschap met ondernemers die meededen aan de denktank van Mijnhoreca.nl

Bedrijfskundig instrument
De ondernemer snijdt zichzelf in de vingers als hij zich niet aansluit bij het platform. Dankzij tools als de handige bruto-netto calculator bespaart de zelfstandige zichzelf een afspraak met zijn boekhouder. MijnHoreca telt ook andere bedrijfskundige instrumenten zo zijn de CAO-zoeker en bedrijfsvergelijking met één klik binnen handbereik.


Het platform wordt getoond op de iPad van Apple

Daarnaast is het platform uitgerust met een aantal tools gericht op communicatie. De ondernemer kan bijvoorbeeld de omgeving rond zijn bedrijf monitoren via het social media gedeelte. Ook actualiteiten, recensies en evenementen gekoppeld aan bedrijfsresultaten zijn te analyseren via het platform.

Informatie laten zien
Communicatie binnen de organisatie behoort ook tot de mogelijkheden. Uw kennis en inzicht kunt u gemakkelijk delen met uw werknemers door hen van een inlogcode te voorzien. En het platform is bij uitstek bedoelt om in te spelen op nieuwe vragen vanuit de ondernemers zelf. Nu al kan er allerhande informatie uitgewisseld worden binnen de tool communicatie. “De ondernemer kan zelf bepalen wat hij laat zien aan andere ondernemers en wat niet,” aldus één van de ondernemers die onderdeel uitmaakt van de denktank die het platform in het leven riep. “Ondernemers worden steeds opener en communiceren meer. Het idee dat cijfers iets mystieks hebben is achterhaald, door informatie te delen kun je je voordeel doen.”

Omdat het kan!
Ondernemers die nog niet zo ver zijn kunnen ervoor kiezen om minder informatie ten toon te spreiden. “Iedereen kan zijn MijnHoreca inrichten zoals hij wil, mensen kunnen er primair voor kiezen om het platform te gebruiken voor kostprijscalculatie en het daarna verder uitbreiden. Dankzij het platform heeft de ondernemer alle horeca informatie bij elkaar, de tools zullen uitgebreid en verder ontwikkelt worden. Omdat het kan!”

Eline Dragt


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: