BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren TASTE Summit

30 april 2018 | David Bakker

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema van dit jaar is ‘Vital Food’, oftewel voedsel dat tot stand is gekomen door een natuurlijk proces en zonder toevoeging van onnatuurlijke hulpstoffen en waarom dit soort voeding van vitaal belang is voor mensen, gezondheid en de natuur. Tijdens TASTE Summit spreken befaamde internationale food professionals over dit actuele thema. BBB Maastricht vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht

TASTE Summit presenteert een indrukwekkende line-up van internationale sprekers die in verschillende sessies hun kennis over en visie op de voedselindustrie met de aanwezige horeca professionals zullen delen. Zo ook de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro, die onder andere onderzoek heeft gedaan voor de World Health Organization (WHO) en schrijver is van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel. Tijdens TASTE Summit geeft hij zijn visie op bewerkt voedsel en vertelt hij over zijn strijd tegen de voedselindustrie, waar bewerkt voedsel de boventoon voert en waar essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen vaak missen.

Groentekok

Ook Frank Fol, ‘de groentekok’, komt een lezing geven. De Belgische kok en schrijver van verschillende kookboeken heeft bekendheid verworven als culinaire trendsetter waarbij hij mensen met smaak probeert te overtuigen van een gezonde levensstijl. In het verleden was hij onder andere begeleider van het Belgisch Olympisch Team in China en Londen, astronauten en kosmonauten en de zuidpoolreizigers Dixie Dansercour en Sam Delfour. Daarnaast heeft hij in samenwerking met GaultMillau Benelux is "De Groene Gault Millau - Benelux" samengesteld die voor het eerst uitkwam in 2013. Ook is hij verbonden aan verschillende stichtingen die zich actief inzetten voor Vital Food.  

Daarnaast zullen onder andere Albert Kooy van ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ en Foodfirst Network een presentatie verzorgen. De komende maanden wordt het volledige sprekersprogramma bekend gemaakt.

Lezersactie

Koop nu een ticket met 50% korting op je toegangskaartje voor de TASTE Summit en betaal € 97,50 i.p.v. € 195. Naast een inspirerend sprekersprogramma, ontvangen deelnemers een lunch met Vital Food en gratis toegang tot de gelijktijdige en exclusieve, gastronomische beurs Folie Culinaire (normaal € 40).
Ticketlink: https://registration.n200.com/survey/3fvusosfn04me

Klik hier voor een gratis bezoek aan de BBB!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: