BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren TASTE Summit

30 april 2018 | David Bakker

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema van dit jaar is ‘Vital Food’, oftewel voedsel dat tot stand is gekomen door een natuurlijk proces en zonder toevoeging van onnatuurlijke hulpstoffen en waarom dit soort voeding van vitaal belang is voor mensen, gezondheid en de natuur. Tijdens TASTE Summit spreken befaamde internationale food professionals over dit actuele thema. BBB Maastricht vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht

TASTE Summit presenteert een indrukwekkende line-up van internationale sprekers die in verschillende sessies hun kennis over en visie op de voedselindustrie met de aanwezige horeca professionals zullen delen. Zo ook de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro, die onder andere onderzoek heeft gedaan voor de World Health Organization (WHO) en schrijver is van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel. Tijdens TASTE Summit geeft hij zijn visie op bewerkt voedsel en vertelt hij over zijn strijd tegen de voedselindustrie, waar bewerkt voedsel de boventoon voert en waar essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen vaak missen.

Groentekok

Ook Frank Fol, ‘de groentekok’, komt een lezing geven. De Belgische kok en schrijver van verschillende kookboeken heeft bekendheid verworven als culinaire trendsetter waarbij hij mensen met smaak probeert te overtuigen van een gezonde levensstijl. In het verleden was hij onder andere begeleider van het Belgisch Olympisch Team in China en Londen, astronauten en kosmonauten en de zuidpoolreizigers Dixie Dansercour en Sam Delfour. Daarnaast heeft hij in samenwerking met GaultMillau Benelux is "De Groene Gault Millau - Benelux" samengesteld die voor het eerst uitkwam in 2013. Ook is hij verbonden aan verschillende stichtingen die zich actief inzetten voor Vital Food.  

Daarnaast zullen onder andere Albert Kooy van ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ en Foodfirst Network een presentatie verzorgen. De komende maanden wordt het volledige sprekersprogramma bekend gemaakt.

Lezersactie

Koop nu een ticket met 50% korting op je toegangskaartje voor de TASTE Summit en betaal € 97,50 i.p.v. € 195. Naast een inspirerend sprekersprogramma, ontvangen deelnemers een lunch met Vital Food en gratis toegang tot de gelijktijdige en exclusieve, gastronomische beurs Folie Culinaire (normaal € 40).
Ticketlink: https://registration.n200.com/survey/3fvusosfn04me

Klik hier voor een gratis bezoek aan de BBB!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: