BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren TASTE Summit

30 april 2018 | David Bakker

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema van dit jaar is ‘Vital Food’, oftewel voedsel dat tot stand is gekomen door een natuurlijk proces en zonder toevoeging van onnatuurlijke hulpstoffen en waarom dit soort voeding van vitaal belang is voor mensen, gezondheid en de natuur. Tijdens TASTE Summit spreken befaamde internationale food professionals over dit actuele thema. BBB Maastricht vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht

TASTE Summit presenteert een indrukwekkende line-up van internationale sprekers die in verschillende sessies hun kennis over en visie op de voedselindustrie met de aanwezige horeca professionals zullen delen. Zo ook de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro, die onder andere onderzoek heeft gedaan voor de World Health Organization (WHO) en schrijver is van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel. Tijdens TASTE Summit geeft hij zijn visie op bewerkt voedsel en vertelt hij over zijn strijd tegen de voedselindustrie, waar bewerkt voedsel de boventoon voert en waar essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen vaak missen.

Groentekok

Ook Frank Fol, ‘de groentekok’, komt een lezing geven. De Belgische kok en schrijver van verschillende kookboeken heeft bekendheid verworven als culinaire trendsetter waarbij hij mensen met smaak probeert te overtuigen van een gezonde levensstijl. In het verleden was hij onder andere begeleider van het Belgisch Olympisch Team in China en Londen, astronauten en kosmonauten en de zuidpoolreizigers Dixie Dansercour en Sam Delfour. Daarnaast heeft hij in samenwerking met GaultMillau Benelux is "De Groene Gault Millau - Benelux" samengesteld die voor het eerst uitkwam in 2013. Ook is hij verbonden aan verschillende stichtingen die zich actief inzetten voor Vital Food.  

Daarnaast zullen onder andere Albert Kooy van ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ en Foodfirst Network een presentatie verzorgen. De komende maanden wordt het volledige sprekersprogramma bekend gemaakt.

Lezersactie

Koop nu een ticket met 50% korting op je toegangskaartje voor de TASTE Summit en betaal € 97,50 i.p.v. € 195. Naast een inspirerend sprekersprogramma, ontvangen deelnemers een lunch met Vital Food en gratis toegang tot de gelijktijdige en exclusieve, gastronomische beurs Folie Culinaire (normaal € 40).
Ticketlink: https://registration.n200.com/survey/3fvusosfn04me

Klik hier voor een gratis bezoek aan de BBB!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: