Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

13 december 2018 | David Bakker
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin 2019, de 147ste SVH Meesterkok van Nederland.  

De Meesterproef van Bart Ausems werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder en Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam)) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Ze zijn trots op de nieuwe SVH Meesterkok en kijken terug op een hele mooie SVH Meesterproef. "De keuken van Tout à Fait straalt een herkenbaar vakmanschap uit met een duidelijke en klassieke signatuur. Samen met zijn team presenteert Bart gerechten met een Meesterlijke cuisson en smaak. Binnen het bedrijf heerst een ontspannen sfeer waarbinnen de brigades nauw samenwerken en waar leerlingen een unieke leer-werkplek geboden wordt", aldus de commissie.  

Bekroning 

Voor Bart Ausems is het behalen van deze Meestertitel een bekroning van zijn werk en carrière. Al 35 jaar werkt Ausems onafgebroken op topniveau in de keuken. Als leerling-kok werkte hij in vooraanstaande bedrijven zoals ’t Plenkse, Fagel en kasteel Wittem. Na zijn militaire dienst keerde hij terug naar het koksvak en werkte hij onder andere bij Paul Bocuse* en de Bokkedoorns in Overveen. Sinds 1 juli 1999 is hij samen met zijn vrouw Sandra trotse eigenaar van restaurant Tout à Fait, dat al 17 jaar bekroond is met een Michelinster. Bart wil zijn titel SVH Meesterkok inzetten "om jonge talenten in de keuken te enthousiasmeren en te motiveren voor dit mooie vak en de kennis en kunde die ik heb opgebouwd over te dragen en ze een stap verder te helpen in hun ontwikkeling".  

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 286 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: