Baron eten & drinken geopend in Harderwijk

16 februari 2017 | Roy Spijker
Baron eten & drinken geopend in Harderwijk

Op de markt in Harderwijk heeft onlangs Baron Eten & Drinken haar deuren geopend. Na een intensieve verbouwing is de locatie omgetoverd tot een frisse, moderne, hippe etablissement.

De naam van de zaak ‘Baron’ is regelmatig terug te vinden in diverse elementen en details in het interieur. Het gebruik van goudkleurige messing is te herleiden naar de gouden kroon boven het familiewapen van de Baron evenals de aristocratische snor die een Baron droeg.

Boomstammen

De ruwe bakstenen muren in combinatie met de houten meubels geven het geheel een stoere, natuurlijke uitstraling. De gekozen kleur, zacht pastel groen/turqoise, met hier en daar een goud randje van messing geven de ruimtes een warme ambiance.

Direct opvallend bij de ingang is het lage zitgedeelte met lederen banken waar bewerkte boomstammen als tafel of kruk dienen. De lampen erboven komen als stalagmieten uit het plafond vanuit lange goudkleurige messing armaturen.

Het meubilair wisselt af met diverse houten stoelen met leren zitbekleding, rondom de leestafel zijn de prachtige zitmeubels met een licht grijze kleur gestoffeerd. De menage op de houten tafelbladen hebben ook een natuurlijk, stoer karakter; peper & zout en een kaarsje staan in een houtenblok en een cactusplantje maken het af.

Neonletters

In neonletters prijkt er een grote snor aan de wand op de begane grond. Bij de stalen ronde trap naar boven staat een ijzeren vitrine kast met planten en tierlantijnen.Op de 1e verdieping is een gezellige ruimte gecreëerd, de lange bank met de spiegel creëert een extra ruimtelijk gevoel. Centraal op de muur prijkt de spreuk: “Do what you love”.

Bij Baron Eten & Drinken draait alles om mooie, lokale producten waar men ambachtelijk bereide gerechten mee maakt. Baron Eten & Drinken is geopend voor het ontbijt, lunch en diner met in de zomermaanden een prachtig groot terras op de Markt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: