Baron eten & drinken geopend in Harderwijk

16 februari 2017 | Roy Spijker

Op de markt in Harderwijk heeft onlangs Baron Eten & Drinken haar deuren geopend. Na een intensieve verbouwing is de locatie omgetoverd tot een frisse, moderne, hippe etablissement.

De naam van de zaak ‘Baron’ is regelmatig terug te vinden in diverse elementen en details in het interieur. Het gebruik van goudkleurige messing is te herleiden naar de gouden kroon boven het familiewapen van de Baron evenals de aristocratische snor die een Baron droeg.

Boomstammen

De ruwe bakstenen muren in combinatie met de houten meubels geven het geheel een stoere, natuurlijke uitstraling. De gekozen kleur, zacht pastel groen/turqoise, met hier en daar een goud randje van messing geven de ruimtes een warme ambiance.

Direct opvallend bij de ingang is het lage zitgedeelte met lederen banken waar bewerkte boomstammen als tafel of kruk dienen. De lampen erboven komen als stalagmieten uit het plafond vanuit lange goudkleurige messing armaturen.

Het meubilair wisselt af met diverse houten stoelen met leren zitbekleding, rondom de leestafel zijn de prachtige zitmeubels met een licht grijze kleur gestoffeerd. De menage op de houten tafelbladen hebben ook een natuurlijk, stoer karakter; peper & zout en een kaarsje staan in een houtenblok en een cactusplantje maken het af.

Neonletters

In neonletters prijkt er een grote snor aan de wand op de begane grond. Bij de stalen ronde trap naar boven staat een ijzeren vitrine kast met planten en tierlantijnen.Op de 1e verdieping is een gezellige ruimte gecreëerd, de lange bank met de spiegel creëert een extra ruimtelijk gevoel. Centraal op de muur prijkt de spreuk: “Do what you love”.

Bij Baron Eten & Drinken draait alles om mooie, lokale producten waar men ambachtelijk bereide gerechten mee maakt. Baron Eten & Drinken is geopend voor het ontbijt, lunch en diner met in de zomermaanden een prachtig groot terras op de Markt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: