Baron eten & drinken geopend in Harderwijk

16 februari 2017 | Roy Spijker

Op de markt in Harderwijk heeft onlangs Baron Eten & Drinken haar deuren geopend. Na een intensieve verbouwing is de locatie omgetoverd tot een frisse, moderne, hippe etablissement.

De naam van de zaak ‘Baron’ is regelmatig terug te vinden in diverse elementen en details in het interieur. Het gebruik van goudkleurige messing is te herleiden naar de gouden kroon boven het familiewapen van de Baron evenals de aristocratische snor die een Baron droeg.

Boomstammen

De ruwe bakstenen muren in combinatie met de houten meubels geven het geheel een stoere, natuurlijke uitstraling. De gekozen kleur, zacht pastel groen/turqoise, met hier en daar een goud randje van messing geven de ruimtes een warme ambiance.

Direct opvallend bij de ingang is het lage zitgedeelte met lederen banken waar bewerkte boomstammen als tafel of kruk dienen. De lampen erboven komen als stalagmieten uit het plafond vanuit lange goudkleurige messing armaturen.

Het meubilair wisselt af met diverse houten stoelen met leren zitbekleding, rondom de leestafel zijn de prachtige zitmeubels met een licht grijze kleur gestoffeerd. De menage op de houten tafelbladen hebben ook een natuurlijk, stoer karakter; peper & zout en een kaarsje staan in een houtenblok en een cactusplantje maken het af.

Neonletters

In neonletters prijkt er een grote snor aan de wand op de begane grond. Bij de stalen ronde trap naar boven staat een ijzeren vitrine kast met planten en tierlantijnen.Op de 1e verdieping is een gezellige ruimte gecreëerd, de lange bank met de spiegel creëert een extra ruimtelijk gevoel. Centraal op de muur prijkt de spreuk: “Do what you love”.

Bij Baron Eten & Drinken draait alles om mooie, lokale producten waar men ambachtelijk bereide gerechten mee maakt. Baron Eten & Drinken is geopend voor het ontbijt, lunch en diner met in de zomermaanden een prachtig groot terras op de Markt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: