Bar Bistro Joseph krijgt nieuwe look

26 april 2016 |

Bar Bistro Joseph in Hoofddorp heeft een nieuwe look gekregen, verzorgd door bureau Estida. Dit designbedrijf richtte de zaak in 2011
ook al volledig in. Destijds werd er gekozen voor een warme ‘classy & cosy’ stijl. Zo'n 5 jaar later, was het tijd voor een update. Met behoud van de grote elementen veranderde het interieur naar meer industrieel-urban.

Restyling
De eigenaar van Bar Bistro Joseph, Jos Bölte, schakelde ESTIDA Interior Design en Concept Development in 2010 in voor het grondig aanpakken van het interieur van zijn zaak in Hoofddorp. Na deze inrichting tekende ESTIDA ook voor de inrichting van Josephines cocktailbar en Joseph ‘Aan de Poel’. Met name de stijl van die laatste zaak was de basis voor de restyle nu in Bar Bistro Joseph.



Lichter, ruimer interieur
Met veel staal en hout werd een lichter, ruimer interieur gecreëerd. Stoffen lampenkappen maakten plaats voor industriële lampen van staaldraad, gordijnen die eerst het ‘cosy’-effect benadrukten zijn vervangen door stalen rekken waaraan planten voor een groene, duurzame touch zorgen. Andere tafels, stoelen en een nieuwe indeling gaven ook meer ruimte in deze horecazaak. En ter versterking van de urban-look zijn aan de wanden oude golfplaten geplaatst van roest of in groene en blauwe tinten.

Golfplaten aan de muur
De entree van deze bar-bistro viel te weinig op naar de smaak van Jos Bölte. Daarom is dit ook aangepakt en getransformeerd in een opvallende, eigentijdse entree met veel licht en een grote golfplaten muur met de naam van de zaak als blikvanger. Ook de serre moest grondig gerestyled worden. Het oorspronkelijke terras was gedurende de jaren omgebouwd tot een serre maar vormde nooit een echt onderdeel van het restaurant. Maar nu na de restyling is dezelfde interieurstijl hier duidelijk terug te vinden.

Christel Tuin




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: