Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

7 maart 2019 | Yonne van Geene

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leveranciers te ontdekken.

“We mogen met trots zeggen dat we aan de vooravond staan van een hele gave editie en dat er heel veel nieuws te beleven is ten opzichte van vorig jaar. Het programma is uitgebreider dan ooit en samen met onze exposanten en partners staan we te popelen om de deuren van deze mooie bakkersbeurs te openen”, aldus Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. Het exposantenaanbod op Bakkersvak bestaat onder andere uit leveranciers van eindproducten, grondstoffen, machines en gereedschappen, verpakkingen en winkelinrichting. Maar ook brancheverenigingen, mediapartijen, adviesbureaus en softwarebedrijven staan de bezoekers graag te woord. Onder de ruim 20 nieuwkomers zijn onder meer IJsprofi, IceTech, Geels Koffie & Thee, het Belgische Hacos, Van Max Pindakaas, Mafo Cleaning Equipment en Paniflower.

Volle plattegrond

Met 175 exposanten en nieuwe pleinen en theaters is de plattegrond van Bakkersvak wederom goed gevuld. Er is genoeg inspiratie voor de bezoeker te vinden met de komst van café Onderneem, de Open Bakkerij, het Grondstoffentheater en het Inspiratorium. Hier zijn elke dag tal van presentaties en demonstraties bij te wonen of worden inspirerende verhalen verteld. Naast het Belevenisplein en het IJsplein keert ook de food market terug waar verschillende marktkramen met allerlei specialiteiten en lekkernijen de bezoeker graag verrassen.

Meerdere primeurs deze editie

Naast de nieuwe theaters is ook de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ een primeur op Bakkersvak. Deze wedstrijd vindt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum plaats op dinsdag 12 maart 2019. De presentatie is in handen van tv-presentator Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep Max. Verder vindt op de tweede beursdag van Bakkersvak de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij maar liefst negen kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Inspirerend ontbijten

De derde beursdag van Bakkersvak wordt geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers van de Gouden IJsspatel in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Het grootste ijsontbijt van Nederland is één van de drie ontbijten die plaatsvinden tijdens Bakkersvak. Er is ook een exclusief netwerkontbijt met een groepsdiscussie van de Rabobank en op maandag 11 maart is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: