Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

7 maart 2019 | Yonne van Geene

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leveranciers te ontdekken.

“We mogen met trots zeggen dat we aan de vooravond staan van een hele gave editie en dat er heel veel nieuws te beleven is ten opzichte van vorig jaar. Het programma is uitgebreider dan ooit en samen met onze exposanten en partners staan we te popelen om de deuren van deze mooie bakkersbeurs te openen”, aldus Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. Het exposantenaanbod op Bakkersvak bestaat onder andere uit leveranciers van eindproducten, grondstoffen, machines en gereedschappen, verpakkingen en winkelinrichting. Maar ook brancheverenigingen, mediapartijen, adviesbureaus en softwarebedrijven staan de bezoekers graag te woord. Onder de ruim 20 nieuwkomers zijn onder meer IJsprofi, IceTech, Geels Koffie & Thee, het Belgische Hacos, Van Max Pindakaas, Mafo Cleaning Equipment en Paniflower.

Volle plattegrond

Met 175 exposanten en nieuwe pleinen en theaters is de plattegrond van Bakkersvak wederom goed gevuld. Er is genoeg inspiratie voor de bezoeker te vinden met de komst van café Onderneem, de Open Bakkerij, het Grondstoffentheater en het Inspiratorium. Hier zijn elke dag tal van presentaties en demonstraties bij te wonen of worden inspirerende verhalen verteld. Naast het Belevenisplein en het IJsplein keert ook de food market terug waar verschillende marktkramen met allerlei specialiteiten en lekkernijen de bezoeker graag verrassen.

Meerdere primeurs deze editie

Naast de nieuwe theaters is ook de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ een primeur op Bakkersvak. Deze wedstrijd vindt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum plaats op dinsdag 12 maart 2019. De presentatie is in handen van tv-presentator Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep Max. Verder vindt op de tweede beursdag van Bakkersvak de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij maar liefst negen kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Inspirerend ontbijten

De derde beursdag van Bakkersvak wordt geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers van de Gouden IJsspatel in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Het grootste ijsontbijt van Nederland is één van de drie ontbijten die plaatsvinden tijdens Bakkersvak. Er is ook een exclusief netwerkontbijt met een groepsdiscussie van de Rabobank en op maandag 11 maart is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: