Bahadoer en Jalhay koken in Zout&Citroen

11 april 2018 |

Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef Bram Helleman en gastvrouw Patricia organiseren een uniek en eenmalig diner: When east meets west. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman de keuken in om een 8-gangen diner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten. De gerechten worden begeleid door speciale big bottle wijnen van Wijnkooperij de Lange.

Sterrenchefs

Pascal Jalhay was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken.

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur. 

Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant".

Big bottles

Samen serveren deze drie topchefs tijdens dit evenement een 8 gangenmenu, begeleid door prachtige big bottle wijnen.

Soenil Bahadoer: "Ik kijk er enorm naar uit om met Bram en Pascal de keuken in te duiken en allemaal onze eigen draai te geven aan het thema When east meets west. Dit thema is ons alledrie op het lijf geschreven, de gasten weten niet wat ze gaan meemaken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: