Bahadoer en Jalhay koken in Zout&Citroen

11 april 2018 |

Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef Bram Helleman en gastvrouw Patricia organiseren een uniek en eenmalig diner: When east meets west. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman de keuken in om een 8-gangen diner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten. De gerechten worden begeleid door speciale big bottle wijnen van Wijnkooperij de Lange.

Sterrenchefs

Pascal Jalhay was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken.

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur. 

Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant".

Big bottles

Samen serveren deze drie topchefs tijdens dit evenement een 8 gangenmenu, begeleid door prachtige big bottle wijnen.

Soenil Bahadoer: "Ik kijk er enorm naar uit om met Bram en Pascal de keuken in te duiken en allemaal onze eigen draai te geven aan het thema When east meets west. Dit thema is ons alledrie op het lijf geschreven, de gasten weten niet wat ze gaan meemaken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: