Prijs voor Parc Broekhuizen

3 juli 2018 | Thijs Jacobs

De Nederlandse interieurarchitect Judith van Mourik heeft in Athene een prestigieuze prijs gewonnen voor het interieur van hotel-restaurant Parc Broekhuizen in Leersum. De Netherlands Leading Design Award 2018 kreeg zij toegekend bij de 25ste editie van The World Travel Awards Europe Gala Ceremony.

World Travel Awards

The World Travel Awards: “Van Mourik heeft de historie van het landgoed gerespecteerd, maar met magische ontwerpen de plek ook een modern elan gegeven. Niet alleen het interieur design is bijzonder, maar ook de grafische vormgeving en de styling van het personeel. Een meer dan geslaagd allround concept.”

Judith van Mourik: “Geweldig natuurlijk. Het  voelde als een uitreiking van de Oscars. Te midden van honderden internationale kopstukken uit de architectenwereld werd ik eruit gehaald."

Over Judith van Mourik

Judith van Mourik, (1977) koos aanvankelijk voor een studie mode aan het Fashion Institute Amsterdam, maar wilde zich verder verdiepen in design. Na de opleiding ruimtelijk ontwerp aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam, begon ze in 2012 in de Van Nelle fabriek haar eigen bureau. Eind vorig jaar won Van Mourik al de ENTREE 'Best Hotel Design' award voor haar werk in Parc Broekhuizen.

Van Mourik is gespecialiseerd in het ontwerpen van hotels en restaurants. Behalve Parc Broekhuizen heeft ze driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen een nieuw interieur gegeven en in Rotterdam was ze verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant The Boathouse. Haar signatuur vertaalt zich in een combinatie van klassiek en modern zoals de iconische degradé loper op de historische houten trappen. Een eyecatcher voor Parc Broekhuizen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: