Prijs voor Parc Broekhuizen

3 juli 2018 | Thijs Jacobs

De Nederlandse interieurarchitect Judith van Mourik heeft in Athene een prestigieuze prijs gewonnen voor het interieur van hotel-restaurant Parc Broekhuizen in Leersum. De Netherlands Leading Design Award 2018 kreeg zij toegekend bij de 25ste editie van The World Travel Awards Europe Gala Ceremony.

World Travel Awards

The World Travel Awards: “Van Mourik heeft de historie van het landgoed gerespecteerd, maar met magische ontwerpen de plek ook een modern elan gegeven. Niet alleen het interieur design is bijzonder, maar ook de grafische vormgeving en de styling van het personeel. Een meer dan geslaagd allround concept.”

Judith van Mourik: “Geweldig natuurlijk. Het  voelde als een uitreiking van de Oscars. Te midden van honderden internationale kopstukken uit de architectenwereld werd ik eruit gehaald."

Over Judith van Mourik

Judith van Mourik, (1977) koos aanvankelijk voor een studie mode aan het Fashion Institute Amsterdam, maar wilde zich verder verdiepen in design. Na de opleiding ruimtelijk ontwerp aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam, begon ze in 2012 in de Van Nelle fabriek haar eigen bureau. Eind vorig jaar won Van Mourik al de ENTREE 'Best Hotel Design' award voor haar werk in Parc Broekhuizen.

Van Mourik is gespecialiseerd in het ontwerpen van hotels en restaurants. Behalve Parc Broekhuizen heeft ze driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen een nieuw interieur gegeven en in Rotterdam was ze verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant The Boathouse. Haar signatuur vertaalt zich in een combinatie van klassiek en modern zoals de iconische degradé loper op de historische houten trappen. Een eyecatcher voor Parc Broekhuizen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: