At Sea Scheveningen sluit per direct

9 oktober 2014 |
At Sea Scheveningen sluit per direct

Restaurant At Sea in Scheveningen heeft per direct haar deuren gesloten. “Ook voor een goed lopend bedrijf kan het doek vallen,
wanneer er nooit huur- en belasting wordt betaald”, schrijft chef-kok Stephan Nijst op zijn persoonlijke Facebookpagina.
Doorstart
At Sea beleefde in 2013 een doorstart nadat chef-kok Paul van Waarden failliet ging met At Sea. De bedrijfsvoering werd doorgezet met het toenmalige personeel en de overname van het huurcontract en exploitatie. “Onder leiding van Yassine Haydour en Stephan Nijst bouwde het restaurant verdere naam en faam op en kwam goed ter sprake in de diverse media”, aldus Nijst.

Faillissement
Nijst vervolgt: “Toch valt het doek ondanks de inspanningen van het prestigieuze team, een grote frustratie natuurlijk, want het bedrijf draaide succesvol en aanvragen bleven komen. Maar ook voor een goed lopend bedrijf kan het doek vallen, wanneer er nooit huur- en belasting wordt betaald. Eigenaren kozen er uiteindelijk voor hun eigen faillissement aan te vragen, voordat het `werd` gedaan door de twee grootste schuldeisers”.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: