Aspergesalade in het groen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Aspergesalade in het groen

Ingrediënten

10 groene asperges
olijfolie
50 gram gemengde sla
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel sesamolie
1/2 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel sojasaus
zout
peper
1 eetlepel sesamzaadjes
1 hardgekookt ei
4 plakjes rauwe ham

Bereiding

Was de asperges en snijd harde steeluiteinden af. Bestrijk de asperges licht met olie.
Verhit een grilpan op het fornuis (eventueel een ovengrill) tot deze goed heet is en leg de asperges in de pan of onder de ovengrill. Grill de asperges 5-7 minuten onder af en toe keren tot ze helder groen kleuren en hier en daar bruine plekken vertonen. Klop een dressing van olijfolie, sesamolie, citroensap, sojasaus, zout en peper. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te ‘springen’. Verdeel de sla over twee bordjes, leg de asperges erop en sprenkel de dressing eroverheen. Strooi de sesamzaadjes erover en garneer met partjes ei en plakjes rauwe ham.

Overig nieuws