Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

3 maart 2014 |
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs<

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants
van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven zette ze aan het denken.

Nieuwe arrangementsvorm
Om kennis te maken met de restaurants kan er op een avond of middag in elk restaurant van een signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn worden genoten. De beleving van in totaal 8 Michelinsterren is een unieke samenwerking die vanaf maart vier maanden duurt en waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Hiervoor is door de chefs speciaal de website www.4x010.nl gelanceerd.
Rouleren
Bij ieder restaurant bestaat het arrangement uit een signatuurgerecht van de chef, inclusief een bijpassend glas wijn, mineraalwater en vervoer (alleen bij een diner) naar het volgende restaurant. De starvolgorde van de restaurants rouleert zodat iedere chef in totaal een signatuur voorgerecht, -tussengerecht, -hoofdgerecht en –dessert presenteert.

Kosten
Het arrangement wordt gevoerd in de maanden maart, april, mei en juni voor lunch en diner op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdags kan alleen voor de lunch gereserveerd worden. De kosten voor een lunch zijn 50 euro (eigen vervoer of taxi), per persoon, per restaurant.
De kosten voor het diner zijn 56,25 euro (met vervoer tussen de restaurants) p.p.p.r.

Foto: Robbert So Kiem Hwat i.o.v. 4x010.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: