Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

3 maart 2014 |
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants
van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven zette ze aan het denken.

Nieuwe arrangementsvorm
Om kennis te maken met de restaurants kan er op een avond of middag in elk restaurant van een signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn worden genoten. De beleving van in totaal 8 Michelinsterren is een unieke samenwerking die vanaf maart vier maanden duurt en waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Hiervoor is door de chefs speciaal de website www.4x010.nl gelanceerd.
Rouleren
Bij ieder restaurant bestaat het arrangement uit een signatuurgerecht van de chef, inclusief een bijpassend glas wijn, mineraalwater en vervoer (alleen bij een diner) naar het volgende restaurant. De starvolgorde van de restaurants rouleert zodat iedere chef in totaal een signatuur voorgerecht, -tussengerecht, -hoofdgerecht en –dessert presenteert.

Kosten
Het arrangement wordt gevoerd in de maanden maart, april, mei en juni voor lunch en diner op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdags kan alleen voor de lunch gereserveerd worden. De kosten voor een lunch zijn 50 euro (eigen vervoer of taxi), per persoon, per restaurant.
De kosten voor het diner zijn 56,25 euro (met vervoer tussen de restaurants) p.p.p.r.

Foto: Robbert So Kiem Hwat i.o.v. 4x010.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: