Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

3 maart 2014 |
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs<

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants
van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven zette ze aan het denken.

Nieuwe arrangementsvorm
Om kennis te maken met de restaurants kan er op een avond of middag in elk restaurant van een signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn worden genoten. De beleving van in totaal 8 Michelinsterren is een unieke samenwerking die vanaf maart vier maanden duurt en waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Hiervoor is door de chefs speciaal de website www.4x010.nl gelanceerd.
Rouleren
Bij ieder restaurant bestaat het arrangement uit een signatuurgerecht van de chef, inclusief een bijpassend glas wijn, mineraalwater en vervoer (alleen bij een diner) naar het volgende restaurant. De starvolgorde van de restaurants rouleert zodat iedere chef in totaal een signatuur voorgerecht, -tussengerecht, -hoofdgerecht en –dessert presenteert.

Kosten
Het arrangement wordt gevoerd in de maanden maart, april, mei en juni voor lunch en diner op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdags kan alleen voor de lunch gereserveerd worden. De kosten voor een lunch zijn 50 euro (eigen vervoer of taxi), per persoon, per restaurant.
De kosten voor het diner zijn 56,25 euro (met vervoer tussen de restaurants) p.p.p.r.

Foto: Robbert So Kiem Hwat i.o.v. 4x010.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: