Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

3 maart 2014
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants
van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven zette ze aan het denken.

*Nieuwe arrangementsvorm*
Om kennis te maken met de restaurants kan er op een avond of middag in elk restaurant van een signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn worden genoten. De beleving van in totaal 8 Michelinsterren is een unieke samenwerking die vanaf maart vier maanden duurt en waarvoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Hiervoor is door de chefs speciaal de website "www.4x010.nl":http://www.4x010.nl gelanceerd.

*Rouleren*
Bij ieder restaurant bestaat het arrangement uit een signatuurgerecht van de chef, inclusief een bijpassend glas wijn, mineraalwater en vervoer (alleen bij een diner) naar het volgende restaurant. De starvolgorde van de restaurants rouleert zodat iedere chef in totaal een signatuur voorgerecht, -tussengerecht, -hoofdgerecht en –dessert presenteert.

*Kosten*
Het arrangement wordt gevoerd in de maanden maart, april, mei en juni voor lunch en diner op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdags kan alleen voor de lunch gereserveerd worden. De kosten voor een lunch zijn 50 euro (eigen vervoer of taxi), per persoon, per restaurant.
De kosten voor het diner zijn 56,25 euro (met vervoer tussen de restaurants) p.p.p.r.

Foto: Robbert So Kiem Hwat i.o.v. 4x010.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws