Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

7 juni 2016 |
Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016<

Midden in de bossen van Putten vond in en rondom het Hampshire Hotel – Mooi Veluwe vorige week het jaarlijkse inkoopevenement plaats, dit
jaar vormgegeven als een heus festival. Een van de vaste onderdelen van het programma is de kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar. Alle chef-koks van Hampshire Hotels waren uitgenodigd om zich op te geven voorafgaand aan het festival. Hiervoor dienden ze een uitgebreide motivatie te schrijven. In totaal vier chef-koks werden door de jury uitgenodigd om deel te nemen aan de uiteindelijke kookwedstrijd. Arno Beekman ging aan het einde van de dag met de titel 'Hampshire chef-kok van het jaar'naar huis.

Black box
De vier koks kregen een black box met specifieke ingrediënten zoals venkel, knolselderij, appel, een hele tongschar, scheermesjes, Roseval aardappelen en knoflook. Hier dienden de chefs binnen een uur een smakelijke creatie van zien te maken.

Heel gaaf
"Ik was best verbaasd. De andere chefs waren wel echt concurrenten, de gerechten die ze hadden gemaakt vond ik er mooi uitzien, maar uiteindelijk koos de jury mijn gerecht op smaak. Dat is wel heel gaaf!", aldus Arno Beekman, chef-kok van Hampshire Boshotel – Overberg over zijn overwinning. Marco Kramer, hoteldirecteur van Hampshire Boshotel – Overberg is trots op Beekman dat hij de titel heeft gewonnen. "Knap dat Arno dit zonder voorbereidingstijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de creativiteit voor zich laten werken, ik ben heel blij met het eindresultaat."

Het gerecht
Beekman heeft met de ingrediënten een op de huid gebakken tongschar bereid, met scheermesjes gerold in spek en daarbij een lauwwarme waldorfsalade geserveerd. Met dit creatieve gerecht heeft hij een Green Egg barbecue gewonnen waar Beekman heel blij mee is: "Daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: