Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

7 juni 2016 |
Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

Midden in de bossen van Putten vond in en rondom het Hampshire Hotel – Mooi Veluwe vorige week het jaarlijkse inkoopevenement plaats, dit
jaar vormgegeven als een heus festival. Een van de vaste onderdelen van het programma is de kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar. Alle chef-koks van Hampshire Hotels waren uitgenodigd om zich op te geven voorafgaand aan het festival. Hiervoor dienden ze een uitgebreide motivatie te schrijven. In totaal vier chef-koks werden door de jury uitgenodigd om deel te nemen aan de uiteindelijke kookwedstrijd. Arno Beekman ging aan het einde van de dag met de titel 'Hampshire chef-kok van het jaar'naar huis.

Black box
De vier koks kregen een black box met specifieke ingrediënten zoals venkel, knolselderij, appel, een hele tongschar, scheermesjes, Roseval aardappelen en knoflook. Hier dienden de chefs binnen een uur een smakelijke creatie van zien te maken.

Heel gaaf
"Ik was best verbaasd. De andere chefs waren wel echt concurrenten, de gerechten die ze hadden gemaakt vond ik er mooi uitzien, maar uiteindelijk koos de jury mijn gerecht op smaak. Dat is wel heel gaaf!", aldus Arno Beekman, chef-kok van Hampshire Boshotel – Overberg over zijn overwinning. Marco Kramer, hoteldirecteur van Hampshire Boshotel – Overberg is trots op Beekman dat hij de titel heeft gewonnen. "Knap dat Arno dit zonder voorbereidingstijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de creativiteit voor zich laten werken, ik ben heel blij met het eindresultaat."

Het gerecht
Beekman heeft met de ingrediënten een op de huid gebakken tongschar bereid, met scheermesjes gerold in spek en daarbij een lauwwarme waldorfsalade geserveerd. Met dit creatieve gerecht heeft hij een Green Egg barbecue gewonnen waar Beekman heel blij mee is: "Daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: