Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

7 juni 2016 |
Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016<

Midden in de bossen van Putten vond in en rondom het Hampshire Hotel – Mooi Veluwe vorige week het jaarlijkse inkoopevenement plaats, dit
jaar vormgegeven als een heus festival. Een van de vaste onderdelen van het programma is de kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar. Alle chef-koks van Hampshire Hotels waren uitgenodigd om zich op te geven voorafgaand aan het festival. Hiervoor dienden ze een uitgebreide motivatie te schrijven. In totaal vier chef-koks werden door de jury uitgenodigd om deel te nemen aan de uiteindelijke kookwedstrijd. Arno Beekman ging aan het einde van de dag met de titel 'Hampshire chef-kok van het jaar'naar huis.

Black box
De vier koks kregen een black box met specifieke ingrediënten zoals venkel, knolselderij, appel, een hele tongschar, scheermesjes, Roseval aardappelen en knoflook. Hier dienden de chefs binnen een uur een smakelijke creatie van zien te maken.

Heel gaaf
"Ik was best verbaasd. De andere chefs waren wel echt concurrenten, de gerechten die ze hadden gemaakt vond ik er mooi uitzien, maar uiteindelijk koos de jury mijn gerecht op smaak. Dat is wel heel gaaf!", aldus Arno Beekman, chef-kok van Hampshire Boshotel – Overberg over zijn overwinning. Marco Kramer, hoteldirecteur van Hampshire Boshotel – Overberg is trots op Beekman dat hij de titel heeft gewonnen. "Knap dat Arno dit zonder voorbereidingstijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de creativiteit voor zich laten werken, ik ben heel blij met het eindresultaat."

Het gerecht
Beekman heeft met de ingrediënten een op de huid gebakken tongschar bereid, met scheermesjes gerold in spek en daarbij een lauwwarme waldorfsalade geserveerd. Met dit creatieve gerecht heeft hij een Green Egg barbecue gewonnen waar Beekman heel blij mee is: "Daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: