App voor culinair publiek

31 mei 2013 |
App voor culinair publiek<

Voor het culinaire en uitgaande publiek wordt binnenkort een app gelanceerd. In juli wordt de mobiele applicatie TopSpots gelanceerd dat gebruikers door middel van fotografie naar hun favoriete horecagelegenheid brengt. De
eerste foto’s zijn gemaakt in Amsterdam en Rotterdam. Culinair fotograaf Jan Bartelsman is mede-initiatiefnemer van de applicatie.

Beelden
Bartelsman is verantwoordelijk voor de fotografie die te zien is in de app. Men kan door middel van de foto’s vóór het bezoek een beeld vormen van de sfeer, de gasten, het interieur en de aangeboden gerechten. Naast zoeken via normale zoekmethoden is er ook een categoriën lijst beschikbaar waar verschillende type personen hun top 10 kunnen weergeven. "Denk hierbij aan bekende schrijvers, chefs, foodbloggers, maar ook studenten en lokale inwoners. Daarbij kan iedere gebruiker zijn of haar eigen top 10 samenstellen en deze delen met vrienden”, licht Bartelsman toe.

Selectie
In Amsterdam en Rotterdam zijn al rond de tweehonderd horecagelegenheden aangesloten bij TopSpots. De app wordt uitgebracht in het Nederlands, Engels en Chinees. De selectie van horecagelegenheden is gemaakt op basis van de bekende ranglijsten zoals de Michelin Gids, tips van lokale bewoners en door Bartelsman zelf.

Uitbreiding
Naar verwachting wordt de app voor Utrecht en Den Haag in oktober gelanceerd. Eind juli is Stockholm de eerste internationale stad waar de app in gebruik wordt genomen.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: