App voor culinair publiek

31 mei 2013 |
App voor culinair publiek<

Voor het culinaire en uitgaande publiek wordt binnenkort een app gelanceerd. In juli wordt de mobiele applicatie TopSpots gelanceerd dat gebruikers door middel van fotografie naar hun favoriete horecagelegenheid brengt. De
eerste foto’s zijn gemaakt in Amsterdam en Rotterdam. Culinair fotograaf Jan Bartelsman is mede-initiatiefnemer van de applicatie.

Beelden
Bartelsman is verantwoordelijk voor de fotografie die te zien is in de app. Men kan door middel van de foto’s vóór het bezoek een beeld vormen van de sfeer, de gasten, het interieur en de aangeboden gerechten. Naast zoeken via normale zoekmethoden is er ook een categoriën lijst beschikbaar waar verschillende type personen hun top 10 kunnen weergeven. "Denk hierbij aan bekende schrijvers, chefs, foodbloggers, maar ook studenten en lokale inwoners. Daarbij kan iedere gebruiker zijn of haar eigen top 10 samenstellen en deze delen met vrienden”, licht Bartelsman toe.

Selectie
In Amsterdam en Rotterdam zijn al rond de tweehonderd horecagelegenheden aangesloten bij TopSpots. De app wordt uitgebracht in het Nederlands, Engels en Chinees. De selectie van horecagelegenheden is gemaakt op basis van de bekende ranglijsten zoals de Michelin Gids, tips van lokale bewoners en door Bartelsman zelf.

Uitbreiding
Naar verwachting wordt de app voor Utrecht en Den Haag in oktober gelanceerd. Eind juli is Stockholm de eerste internationale stad waar de app in gebruik wordt genomen.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: