Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne

14 september 2011 |
Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne

Anja Vondenhoff is sinds donderdag de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale
in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja boven de twee andere kandidaten.

Drie druivenrassen voor één terroir
Vondenhoff werd gekozen vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren. Elk jaar organiseert het Champagne Bureau Nederland in opdracht van Comité Champagne de Nederlandse finale van het Concours Européen des ambassadeurs du Champagne. Ditmaal was het thema ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage in de Champagne’. Na een voorselectie gaven de drie finalisten hun presentatie aan een vijfkoppige jury die de presentaties moest beoordelen op kennis van het terroir, druivensoorten en assemblage, originaliteit en pedagogiek.

Weinakademiker
Anja zit al meer dan 15 jaar in het gastronomisch/hospitality onderwijs en breidde haar wijnkennis afgelopen jaren uit door opleidingen aan de Wijn Academie en Wine and Spirit Education Trust. In 2010 behaalde ze aan de Oostenrijkse Wijnacademie de titel Weinakademiker. Deze gedegen achtergrond zorgde ervoor dat ze met grote voorsprong de finale won.

Europese finale
In oktober staat Anja voor de negenkoppige jury in Epernay (waaronder Frank Jacobs) waar zij ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale. De zeven andere winnaars komen uit België,Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: