Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne

14 september 2011 |
Anja Vondenhoff ambassadeur Champagne<

Anja Vondenhoff is sinds donderdag de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale
in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja boven de twee andere kandidaten.

Drie druivenrassen voor één terroir
Vondenhoff werd gekozen vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren. Elk jaar organiseert het Champagne Bureau Nederland in opdracht van Comité Champagne de Nederlandse finale van het Concours Européen des ambassadeurs du Champagne. Ditmaal was het thema ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage in de Champagne’. Na een voorselectie gaven de drie finalisten hun presentatie aan een vijfkoppige jury die de presentaties moest beoordelen op kennis van het terroir, druivensoorten en assemblage, originaliteit en pedagogiek.

Weinakademiker
Anja zit al meer dan 15 jaar in het gastronomisch/hospitality onderwijs en breidde haar wijnkennis afgelopen jaren uit door opleidingen aan de Wijn Academie en Wine and Spirit Education Trust. In 2010 behaalde ze aan de Oostenrijkse Wijnacademie de titel Weinakademiker. Deze gedegen achtergrond zorgde ervoor dat ze met grote voorsprong de finale won.

Europese finale
In oktober staat Anja voor de negenkoppige jury in Epernay (waaronder Frank Jacobs) waar zij ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale. De zeven andere winnaars komen uit België,Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: