Angélique Schmeinck maakt eetbare schilderijen

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck, o.a. bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar. 

Zo runt ze het enige luchtballonerstaurant ter wereld - CuliAir - waarbij ze op hoog niveau kookt met de warmte van de luchtballon. Een totaal uniek concept en een onvergetelijke ervaring voor de gasten die met haar meevaren. Ook met haar flavour graphics heeft Angélique iets uitzonderlijke ontwikkeld. Door in beeld te brengen welke ingrediënten de smaakvrienden zijn van een bepaald ingrediënt of product, kun je eindeloos de juiste smaakcombinaties maken. 

Oog- en tongstrelend

Verder verovert ze de wereld met haar eetbare schilderijen, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen in een prachtig pallet. Dit levert een geweldige voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een perfecte invulling voor een (bedrijfs)evenement of als inspirerend personeelsuitje.

FoodOgraphie

De laatste jaren heeft Angélique zich verdiept haar andere liefde: culinaire fotografie. Ook hierin heeft ze volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is  meestal een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 24 en 25 oktober a.s. exposeert Angélique voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Zoals je van Angélique kunt verwachten is het geen statische tentoonstelling met een paar foto’s aan de muur. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Deze expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Angélique zichzelf zal presenteren als foodOgrapher. 

Angélique: "Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.”

Grootste eetbare schilderij ter wereld 

Naast deze smaakvolle expositie verrast Angélique de bezoekers van De Food Inspiration Days ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.  Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. 
www.angeliqueschmeinck.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: