Angélique Schmeinck maakt eetbare schilderijen

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck, o.a. bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar. 

Zo runt ze het enige luchtballonerstaurant ter wereld - CuliAir - waarbij ze op hoog niveau kookt met de warmte van de luchtballon. Een totaal uniek concept en een onvergetelijke ervaring voor de gasten die met haar meevaren. Ook met haar flavour graphics heeft Angélique iets uitzonderlijke ontwikkeld. Door in beeld te brengen welke ingrediënten de smaakvrienden zijn van een bepaald ingrediënt of product, kun je eindeloos de juiste smaakcombinaties maken. 

Oog- en tongstrelend

Verder verovert ze de wereld met haar eetbare schilderijen, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen in een prachtig pallet. Dit levert een geweldige voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een perfecte invulling voor een (bedrijfs)evenement of als inspirerend personeelsuitje.

FoodOgraphie

De laatste jaren heeft Angélique zich verdiept haar andere liefde: culinaire fotografie. Ook hierin heeft ze volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is  meestal een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 24 en 25 oktober a.s. exposeert Angélique voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Zoals je van Angélique kunt verwachten is het geen statische tentoonstelling met een paar foto’s aan de muur. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Deze expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Angélique zichzelf zal presenteren als foodOgrapher. 

Angélique: "Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.”

Grootste eetbare schilderij ter wereld 

Naast deze smaakvolle expositie verrast Angélique de bezoekers van De Food Inspiration Days ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.  Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. 
www.angeliqueschmeinck.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: