Angélique Schmeinck maakt eetbare schilderijen

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck, o.a. bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar. 

Zo runt ze het enige luchtballonerstaurant ter wereld - CuliAir - waarbij ze op hoog niveau kookt met de warmte van de luchtballon. Een totaal uniek concept en een onvergetelijke ervaring voor de gasten die met haar meevaren. Ook met haar flavour graphics heeft Angélique iets uitzonderlijke ontwikkeld. Door in beeld te brengen welke ingrediënten de smaakvrienden zijn van een bepaald ingrediënt of product, kun je eindeloos de juiste smaakcombinaties maken. 

Oog- en tongstrelend

Verder verovert ze de wereld met haar eetbare schilderijen, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen in een prachtig pallet. Dit levert een geweldige voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een perfecte invulling voor een (bedrijfs)evenement of als inspirerend personeelsuitje.

FoodOgraphie

De laatste jaren heeft Angélique zich verdiept haar andere liefde: culinaire fotografie. Ook hierin heeft ze volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is  meestal een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 24 en 25 oktober a.s. exposeert Angélique voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Zoals je van Angélique kunt verwachten is het geen statische tentoonstelling met een paar foto’s aan de muur. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Deze expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Angélique zichzelf zal presenteren als foodOgrapher. 

Angélique: "Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.”

Grootste eetbare schilderij ter wereld 

Naast deze smaakvolle expositie verrast Angélique de bezoekers van De Food Inspiration Days ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.  Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. 
www.angeliqueschmeinck.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: