Angélique Schmeinck maakt eetbare schilderijen

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck, o.a. bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar. 

Zo runt ze het enige luchtballonerstaurant ter wereld - CuliAir - waarbij ze op hoog niveau kookt met de warmte van de luchtballon. Een totaal uniek concept en een onvergetelijke ervaring voor de gasten die met haar meevaren. Ook met haar flavour graphics heeft Angélique iets uitzonderlijke ontwikkeld. Door in beeld te brengen welke ingrediënten de smaakvrienden zijn van een bepaald ingrediënt of product, kun je eindeloos de juiste smaakcombinaties maken. 

Oog- en tongstrelend

Verder verovert ze de wereld met haar eetbare schilderijen, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen in een prachtig pallet. Dit levert een geweldige voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een perfecte invulling voor een (bedrijfs)evenement of als inspirerend personeelsuitje.

FoodOgraphie

De laatste jaren heeft Angélique zich verdiept haar andere liefde: culinaire fotografie. Ook hierin heeft ze volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is  meestal een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 24 en 25 oktober a.s. exposeert Angélique voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Zoals je van Angélique kunt verwachten is het geen statische tentoonstelling met een paar foto’s aan de muur. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Deze expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Angélique zichzelf zal presenteren als foodOgrapher. 

Angélique: "Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.”

Grootste eetbare schilderij ter wereld 

Naast deze smaakvolle expositie verrast Angélique de bezoekers van De Food Inspiration Days ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.  Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. 
www.angeliqueschmeinck.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: