Angélique Schmeinck maakt eetbare schilderijen

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck, o.a. bekend van 24Kitchen, staat bekend om haar culinaire creativiteit en haar kunst om smaak te verheffen tot sensatie. Sinds ze de restaurantkeuken vaarwel heeft gezegd, heeft ze zich ontwikkeld tot een heuse culinaire kunstenaar. 

Zo runt ze het enige luchtballonerstaurant ter wereld - CuliAir - waarbij ze op hoog niveau kookt met de warmte van de luchtballon. Een totaal uniek concept en een onvergetelijke ervaring voor de gasten die met haar meevaren. Ook met haar flavour graphics heeft Angélique iets uitzonderlijke ontwikkeld. Door in beeld te brengen welke ingrediënten de smaakvrienden zijn van een bepaald ingrediënt of product, kun je eindeloos de juiste smaakcombinaties maken. 

Oog- en tongstrelend

Verder verovert ze de wereld met haar eetbare schilderijen, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen in een prachtig pallet. Dit levert een geweldige voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een perfecte invulling voor een (bedrijfs)evenement of als inspirerend personeelsuitje.

FoodOgraphie

De laatste jaren heeft Angélique zich verdiept haar andere liefde: culinaire fotografie. Ook hierin heeft ze volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is  meestal een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. Tijdens de Food Inspiration Days 2016 op 24 en 25 oktober a.s. exposeert Angélique voor de allereerste keer als culinair fotograaf. Zoals je van Angélique kunt verwachten is het geen statische tentoonstelling met een paar foto’s aan de muur. Het is een interactieve expositie waarbij de foto’s tot leven komen en je ze letterlijk kunt proeven. Deze expositie is een preview van een grote expositie die komend voorjaar plaats zal vinden en waar Angélique zichzelf zal presenteren als foodOgrapher. 

Angélique: "Voor mij is dit een hele logische volgende stap. Ik fotografeer al een aantal jaar. Ik kan daar echt mijn creatieve ei in kwijt. Ik wil met mijn foto’s de schoonheid en smaak van ingrediënten vangen, de echtheid en emotie laten zien. Maar niets is wat het lijkt, en dat probeer ik ook vast te leggen. Door de compositie of door een vreemd element toe te voegen, probeer ik mensen heel even op het verkeerde been te zetten of te verrassen. Dat geeft stof tot nadenken.”

Grootste eetbare schilderij ter wereld 

Naast deze smaakvolle expositie verrast Angélique de bezoekers van De Food Inspiration Days ook met het grootste eetbare schilderij dat ze tot nu toe heeft gemaakt, maar liefst 35m2.  Een nog nooit vertoond spektakelstuk waar 18 koks aan meewerken en waar maar liefst 500 personen van kunnen proeven. 
www.angeliqueschmeinck.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: