Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

20 september 2019 | Thijs Jacobs
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu officieel de titel Patrón Perfectionist Benelux 2019.

Zes finalisten uit Nederland en België namen het tegen elkaar op in een spannende strijd, waarbij de tequila cocktailcreatie draaide om een focus op vakmanschap, presentatie, creativiteit, smaak en balans. Talapanescu wist met zijn cocktail Paragon het onderscheid te maken en hiermee de titel in de wacht te slepen. Wereldwijd hadden meer dan 4500 bartenders zich opgegeven voor de wedstrijd en wist Talapanescu zich bij de 22 finalisten te voegen.

Mooie loopbaan

De Roemeense Talapanescu (30) startte op zijn 21e met zijn bartending carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de klassieke hotelbar Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam.

Naast deze felbegeerde titel, mag Talapanescu zich nu voegen bij de Patrón Perfectionist Community en zal hij in januari 2020 afreizen naar Mexico om te strijden tijdens de Global Finals Week in Hacienda Patrón. Tijdens deze wereldwijde finale zal hij het opnemen tegen 21 bartenders van over de hele wereld.

Over Patrón Perfectionists

De Patrón Perfectionists cocktailstrijd wordt beschouwd als één van de toonaangevende internationale cocktailcompetities. Dit jaar gaat de competitie zijn 5e jaar in en kunnen bartenders uit 30 landen vanuit zes verschillende continenten deelnemen aan de wedstrijd. Naast dat de competitie naar perfectie zoekt, daagt het de bartenders ook uit om aandacht voor detail en vakmanschap te tonen middels de cocktails en presentatie. Patrón is een premium tequila merk en een bekende speler binnen de dranken van Mexicaanse bodem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: