Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

20 september 2019 | Thijs Jacobs

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu officieel de titel Patrón Perfectionist Benelux 2019.

Zes finalisten uit Nederland en België namen het tegen elkaar op in een spannende strijd, waarbij de tequila cocktailcreatie draaide om een focus op vakmanschap, presentatie, creativiteit, smaak en balans. Talapanescu wist met zijn cocktail Paragon het onderscheid te maken en hiermee de titel in de wacht te slepen. Wereldwijd hadden meer dan 4500 bartenders zich opgegeven voor de wedstrijd en wist Talapanescu zich bij de 22 finalisten te voegen.

Mooie loopbaan

De Roemeense Talapanescu (30) startte op zijn 21e met zijn bartending carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de klassieke hotelbar Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam.

Naast deze felbegeerde titel, mag Talapanescu zich nu voegen bij de Patrón Perfectionist Community en zal hij in januari 2020 afreizen naar Mexico om te strijden tijdens de Global Finals Week in Hacienda Patrón. Tijdens deze wereldwijde finale zal hij het opnemen tegen 21 bartenders van over de hele wereld.

Over Patrón Perfectionists

De Patrón Perfectionists cocktailstrijd wordt beschouwd als één van de toonaangevende internationale cocktailcompetities. Dit jaar gaat de competitie zijn 5e jaar in en kunnen bartenders uit 30 landen vanuit zes verschillende continenten deelnemen aan de wedstrijd. Naast dat de competitie naar perfectie zoekt, daagt het de bartenders ook uit om aandacht voor detail en vakmanschap te tonen middels de cocktails en presentatie. Patrón is een premium tequila merk en een bekende speler binnen de dranken van Mexicaanse bodem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: