Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

20 september 2019 | Thijs Jacobs

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu officieel de titel Patrón Perfectionist Benelux 2019.

Zes finalisten uit Nederland en België namen het tegen elkaar op in een spannende strijd, waarbij de tequila cocktailcreatie draaide om een focus op vakmanschap, presentatie, creativiteit, smaak en balans. Talapanescu wist met zijn cocktail Paragon het onderscheid te maken en hiermee de titel in de wacht te slepen. Wereldwijd hadden meer dan 4500 bartenders zich opgegeven voor de wedstrijd en wist Talapanescu zich bij de 22 finalisten te voegen.

Mooie loopbaan

De Roemeense Talapanescu (30) startte op zijn 21e met zijn bartending carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de klassieke hotelbar Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam.

Naast deze felbegeerde titel, mag Talapanescu zich nu voegen bij de Patrón Perfectionist Community en zal hij in januari 2020 afreizen naar Mexico om te strijden tijdens de Global Finals Week in Hacienda Patrón. Tijdens deze wereldwijde finale zal hij het opnemen tegen 21 bartenders van over de hele wereld.

Over Patrón Perfectionists

De Patrón Perfectionists cocktailstrijd wordt beschouwd als één van de toonaangevende internationale cocktailcompetities. Dit jaar gaat de competitie zijn 5e jaar in en kunnen bartenders uit 30 landen vanuit zes verschillende continenten deelnemen aan de wedstrijd. Naast dat de competitie naar perfectie zoekt, daagt het de bartenders ook uit om aandacht voor detail en vakmanschap te tonen middels de cocktails en presentatie. Patrón is een premium tequila merk en een bekende speler binnen de dranken van Mexicaanse bodem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: