Amsterdamse Visbar Beet wordt Bar Bistro Bravour

Auteur: Redactie
Gastronomie 17 juni 2021
Amsterdamse Visbar Beet wordt Bar Bistro Bravour

Tijdens de lockdownperiode is hard gewerkt aan een nieuw concept op de Dapperstraat 26 in Amsterdam. Het voormalige Visbar Beet is omgetoverd tot een knusse bistro bar. Bistrogerechten met een wereldse twist. Bar Bistro Bravour heeft voor ieder wat wils; vegetarisch, vis en vlees, met liefde bereid door het team van chef-kok en eigenaar Nout Stuyling de Lange.

De eigenaren van Visbar Beet zijn er tijdens de gedwongen sluiting eens goed voor gaan zitten. Voor de visliefhebbers bood het restaurant al vijf jaar een laagdrempelige en uitgebreide kaart. Maar het bleek ook een nichemarkt.

Was er misschien toch een breder concept nodig voor het echte Amsterdamse Dapperbuurtje? Een die ook voor de buurtbewoner toegankelijker kon zijn? Zo kwamen de eigenaren Floris Harms en Nout de Lange uit op hun nieuwe restaurant: Bar Bistro Bravour.

Klassieke toog

Een bistro met wereldse gerechten moest het worden. Herkenbaar, betaalbaar, gezellig, een hoge mate van comfort en voor ieder wat wils. Zomaar een aantal steekwoorden die ter tafel kwamen. De rijksblauwe muren met oranje details, een grote foto van de Dappermarkt in de jaren 60 en een klassieke toog met bistrobollen erboven maken het een bistro met net dat beetje extra comfort voor een avond genieten.

Op de kaart bij Bravour staat een ruim borrelassortiment met moderne klassiekers als de rendangkroket, maar een klassieke en oer-Hollandse bittelbal mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ook op de dinerkaart staan herkenbare gerechten als vitello tonato, biefstuk of een gebakken schol. Geen gekkigheid, maar kwaliteit. Gewoon goed en lekker eten. En dat uiteraard met een uitgebreide bier en wijnkaart. Voor een cocktail kunt u zeker ook terecht bij Bravour.

Lokaal en seizoensproducten

Bravour heeft een wisselende kaart, zodat er altijd verse en duurzame streekproducten geserveerd worden. De vis is duurzaam en gecertificeerd en komt zo veel mogelijk uit de Noorzee. Eigenaren Harms en de Lange kiezen er ook nadrukkelijk voor om zoveel als mogelijk met lokale producten van de Dappermarkt te werken.

Zo komt bijvoorbeeld de friet rechtstreeks van de Amsterdamse markt. Harms: "Als je een frietkar tegenover je zaak hebt met handgeschilde friet, en die ook nog eens een 9,5 scoorde in de AD Friet Test, dan ben je wel gek om het zelf te willen proberen. Bovendien willen we als zaak ook echt een buurtfunctie hebben die we bij Visbar Beet zo hebben gemist: je hoeft Oost niet meer uit om lekker te kunnen eten. Sterker nog: je wilt gewoon naar Oost toe!"

Zonnig avondterras in opkomende straat

Met de mooie zomermaanden in aantocht biedt het vaste terras ruimte aan zo’n 70 personen. Na het sluiten va de Dappermarkt kan het terras zelfs nog worden uitgebreid. Kortom, Bravour past perfect in het kloppend hart van Amsterdam-Oost, waar zich de afgelopen jaren een levendig culinair en nachtleven heeft ontwikkeld samen met buren als bijvoorbeeld Alex+Pinart, Boi Boi en Local Dealer. De Dappermarkt blijft ook ‘s avonds een bruisende straat voor iedereen.

Overig nieuws