Amsterdams café start eigen brouwerij

11 januari 2016
Amsterdams café start eigen brouwerij

Het begon als een jongensdroom van Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, om een eigen brouwerij te starten. Dat dit
enkele maanden later werkelijkheid werd kon hij niet geloven. De eerste 1000 liter bier heeft de afgelopen weken in een grote tank gelagerd om de perfecte smaak en helderheid te krijgen. Zondag 17 januari om 16.00 uur is bij Van de Buurt de officiële opening van zijn brouwerij vaNNeven en haar eerste speciaalbier genaamd 'Blond, Premium Session Ale'.

*Interesse andere horecazaken*
Jorit heeft inmiddels de smaak te pakken en is al bezig met zijn tweede en zelfs derde speciaalbier. Allen met een geheel eigen smaak en uniek karakter. Dus we kunnen in 2016 nog veel van zijn brouwerij vaNNeven verwachten. Café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West zal alle speciaalbieren van de tap gaan verkopen. Overige horecazaken hebben inmiddels al interesse getoond in het bier, dus de bieren zullen ook spoedig elders te vinden zijn; zowel van de tap als op fles. Van de Buurt is een café restaurant waarbij je in een huiselijke en ontspannen sfeer kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner waarbij het woord ‘lokaal' centraal staat.

Brouwerij vaNNeven maakt authentiek speciaalbier dat met veel aandacht gebrouwen wordt. Uniek in haar ingrediënten en altijd op zoek naar de perfecte balans voor elke slok. Het eerste speciaalbier dat gebrouwen is, is een volle blonde met een fruitige neus en is diepgoud van kleur. Zij is door haar zacht bittere hop en frisse citrustonen perfect in balans. Een uniek bier voor elk moment.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws