Amsterdams caf� start eigen brouwerij

11 januari 2016 |
<

Het begon als een jongensdroom van Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, om een eigen brouwerij te starten. Dat dit
enkele maanden later werkelijkheid werd kon hij niet geloven. De eerste 1000 liter bier heeft de afgelopen weken in een grote tank gelagerd om de perfecte smaak en helderheid te krijgen. Zondag 17 januari om 16.00 uur is bij Van de Buurt de officiële opening van zijn brouwerij vaNNeven en haar eerste speciaalbier genaamd 'Blond, Premium Session Ale'.

Interesse andere horecazaken
Jorit heeft inmiddels de smaak te pakken en is al bezig met zijn tweede en zelfs derde speciaalbier. Allen met een geheel eigen smaak en uniek karakter. Dus we kunnen in 2016 nog veel van zijn brouwerij vaNNeven verwachten. CafĂ© restaurant Van de Buurt in Amsterdam West zal alle speciaalbieren van de tap gaan verkopen. Overige horecazaken hebben inmiddels al interesse getoond in het bier, dus de bieren zullen ook spoedig elders te vinden zijn; zowel van de tap als op fles. Van de Buurt is een cafĂ© restaurant waarbij je in een huiselijke en ontspannen sfeer kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner waarbij het woord ‘lokaal' centraal staat.

Brouwerij vaNNeven maakt authentiek speciaalbier dat met veel aandacht gebrouwen wordt. Uniek in haar ingrediënten en altijd op zoek naar de perfecte balans voor elke slok. Het eerste speciaalbier dat gebrouwen is, is een volle blonde met een fruitige neus en is diepgoud van kleur. Zij is door haar zacht bittere hop en frisse citrustonen perfect in balans. Een uniek bier voor elk moment.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: