Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw seizoen vraagt om een verfrissende menukaart. Amstel Boathouse wist hier wel raad mee. Chef-kok Sainey Faal en zijn team hebben een nieuwe menukaart samengesteld met herkenbare gerechten en bereid met pure en verse producten. Liefhebber van vis, vlees en vega kunnen hier hun hart ophalen. Inmiddels wordt ook het legendarische terras en de befaamde aanlegsteiger aan de Amstel klaar gemaakt voor de lente.

Het nieuwe lentemenu
 

Het lunch- en dinermenu van Amstel Boathouse wisselt regelmatig en bestaat uit verschillende klassiekers in een hedendaags jasje. Van ceviche van coquille met citrus en komkommer, tomatentartaar met aubergine-kaviaar en frisse rucola, tot aan spare ribs, koolsalade en gepofte aardappel. Maar ook een rijk gevuld vispotje uit de oven of een fameuze runderburger. Eigenaar Pim Pronk: “Je kunt jouw favoriete gerecht kiezen van het a la carte menu, maar we bieden tevens een driegangen keuzemenu van de chef voor € 29,50. Naast mooie vlees –en visgerechten serveren wij diverse smaakvolle vegetarische gerechten. Wij gebruiken alleen pure en verse producten. En dat proef je! Uiteraard voor redelijke prijzen. Ook hebben wij met liefde wijnen geselecteerd die per glas of per fles worden geschonken. Deze nieuwe menukaart in combinatie met ons unieke terras aan de Amstel is zeker het omfietsen waard.”
 

Over Amstel Boathouse


Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie net buiten de hectiek van de stad, midden in het Martin Luther Kingpark en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar. Amstel Boathouse, voorheen Miranda Paviljoen, is na een grondige verbouwing getransformeerd in een sfeervol restaurant met een groot terras, een overdekte veranda en acht verschillende zalen. Daarnaast beschikt de locatie over een eigen aanlegsteiger aan de Amstel en een naastgelegen parkeerterrein waar gasten gratis kunnen parkeren.
 

Onderscheidende evenementenlocatie


Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. De zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen flexibel worden ingezet voor 12 tot 1000 personen. De zalen beschikken over veel daglicht en liggen in een groene omgeving direct aan de Amstel. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers.

Foto: Femous

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: