Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw seizoen vraagt om een verfrissende menukaart. Amstel Boathouse wist hier wel raad mee. Chef-kok Sainey Faal en zijn team hebben een nieuwe menukaart samengesteld met herkenbare gerechten en bereid met pure en verse producten. Liefhebber van vis, vlees en vega kunnen hier hun hart ophalen. Inmiddels wordt ook het legendarische terras en de befaamde aanlegsteiger aan de Amstel klaar gemaakt voor de lente.

Het nieuwe lentemenu
 

Het lunch- en dinermenu van Amstel Boathouse wisselt regelmatig en bestaat uit verschillende klassiekers in een hedendaags jasje. Van ceviche van coquille met citrus en komkommer, tomatentartaar met aubergine-kaviaar en frisse rucola, tot aan spare ribs, koolsalade en gepofte aardappel. Maar ook een rijk gevuld vispotje uit de oven of een fameuze runderburger. Eigenaar Pim Pronk: “Je kunt jouw favoriete gerecht kiezen van het a la carte menu, maar we bieden tevens een driegangen keuzemenu van de chef voor € 29,50. Naast mooie vlees –en visgerechten serveren wij diverse smaakvolle vegetarische gerechten. Wij gebruiken alleen pure en verse producten. En dat proef je! Uiteraard voor redelijke prijzen. Ook hebben wij met liefde wijnen geselecteerd die per glas of per fles worden geschonken. Deze nieuwe menukaart in combinatie met ons unieke terras aan de Amstel is zeker het omfietsen waard.”
 

Over Amstel Boathouse


Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie net buiten de hectiek van de stad, midden in het Martin Luther Kingpark en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar. Amstel Boathouse, voorheen Miranda Paviljoen, is na een grondige verbouwing getransformeerd in een sfeervol restaurant met een groot terras, een overdekte veranda en acht verschillende zalen. Daarnaast beschikt de locatie over een eigen aanlegsteiger aan de Amstel en een naastgelegen parkeerterrein waar gasten gratis kunnen parkeren.
 

Onderscheidende evenementenlocatie


Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. De zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen flexibel worden ingezet voor 12 tot 1000 personen. De zalen beschikken over veel daglicht en liggen in een groene omgeving direct aan de Amstel. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers.

Foto: Femous

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: