Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 14 maart 2018
Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

Een nieuw seizoen vraagt om een verfrissende menukaart. Amstel Boathouse wist hier wel raad mee. Chef-kok Sainey Faal en zijn team hebben een nieuwe menukaart samengesteld met herkenbare gerechten en bereid met pure en verse producten. Liefhebber van vis, vlees en vega kunnen hier hun hart ophalen. Inmiddels wordt ook het legendarische terras en de befaamde aanlegsteiger aan de Amstel klaar gemaakt voor de lente.

Het nieuwe lentemenu
 

Het lunch- en dinermenu van Amstel Boathouse wisselt regelmatig en bestaat uit verschillende klassiekers in een hedendaags jasje. Van ceviche van coquille met citrus en komkommer, tomatentartaar met aubergine-kaviaar en frisse rucola, tot aan spare ribs, koolsalade en gepofte aardappel. Maar ook een rijk gevuld vispotje uit de oven of een fameuze runderburger. Eigenaar Pim Pronk: “Je kunt jouw favoriete gerecht kiezen van het a la carte menu, maar we bieden tevens een driegangen keuzemenu van de chef voor € 29,50. Naast mooie vlees –en visgerechten serveren wij diverse smaakvolle vegetarische gerechten. Wij gebruiken alleen pure en verse producten. En dat proef je! Uiteraard voor redelijke prijzen. Ook hebben wij met liefde wijnen geselecteerd die per glas of per fles worden geschonken. Deze nieuwe menukaart in combinatie met ons unieke terras aan de Amstel is zeker het omfietsen waard.”
 

Over Amstel Boathouse


Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie net buiten de hectiek van de stad, midden in het Martin Luther Kingpark en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar. Amstel Boathouse, voorheen Miranda Paviljoen, is na een grondige verbouwing getransformeerd in een sfeervol restaurant met een groot terras, een overdekte veranda en acht verschillende zalen. Daarnaast beschikt de locatie over een eigen aanlegsteiger aan de Amstel en een naastgelegen parkeerterrein waar gasten gratis kunnen parkeren.
 

Onderscheidende evenementenlocatie


Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. De zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen flexibel worden ingezet voor 12 tot 1000 personen. De zalen beschikken over veel daglicht en liggen in een groene omgeving direct aan de Amstel. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers.

Foto: Femous

Overig nieuws