Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw seizoen vraagt om een verfrissende menukaart. Amstel Boathouse wist hier wel raad mee. Chef-kok Sainey Faal en zijn team hebben een nieuwe menukaart samengesteld met herkenbare gerechten en bereid met pure en verse producten. Liefhebber van vis, vlees en vega kunnen hier hun hart ophalen. Inmiddels wordt ook het legendarische terras en de befaamde aanlegsteiger aan de Amstel klaar gemaakt voor de lente.

Het nieuwe lentemenu
 

Het lunch- en dinermenu van Amstel Boathouse wisselt regelmatig en bestaat uit verschillende klassiekers in een hedendaags jasje. Van ceviche van coquille met citrus en komkommer, tomatentartaar met aubergine-kaviaar en frisse rucola, tot aan spare ribs, koolsalade en gepofte aardappel. Maar ook een rijk gevuld vispotje uit de oven of een fameuze runderburger. Eigenaar Pim Pronk: “Je kunt jouw favoriete gerecht kiezen van het a la carte menu, maar we bieden tevens een driegangen keuzemenu van de chef voor € 29,50. Naast mooie vlees –en visgerechten serveren wij diverse smaakvolle vegetarische gerechten. Wij gebruiken alleen pure en verse producten. En dat proef je! Uiteraard voor redelijke prijzen. Ook hebben wij met liefde wijnen geselecteerd die per glas of per fles worden geschonken. Deze nieuwe menukaart in combinatie met ons unieke terras aan de Amstel is zeker het omfietsen waard.”
 

Over Amstel Boathouse


Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie net buiten de hectiek van de stad, midden in het Martin Luther Kingpark en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar. Amstel Boathouse, voorheen Miranda Paviljoen, is na een grondige verbouwing getransformeerd in een sfeervol restaurant met een groot terras, een overdekte veranda en acht verschillende zalen. Daarnaast beschikt de locatie over een eigen aanlegsteiger aan de Amstel en een naastgelegen parkeerterrein waar gasten gratis kunnen parkeren.
 

Onderscheidende evenementenlocatie


Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. De zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen flexibel worden ingezet voor 12 tot 1000 personen. De zalen beschikken over veel daglicht en liggen in een groene omgeving direct aan de Amstel. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers.

Foto: Femous

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: