Amstel Boathouse lanceert nieuwe kaart

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Een nieuw seizoen vraagt om een verfrissende menukaart. Amstel Boathouse wist hier wel raad mee. Chef-kok Sainey Faal en zijn team hebben een nieuwe menukaart samengesteld met herkenbare gerechten en bereid met pure en verse producten. Liefhebber van vis, vlees en vega kunnen hier hun hart ophalen. Inmiddels wordt ook het legendarische terras en de befaamde aanlegsteiger aan de Amstel klaar gemaakt voor de lente.

Het nieuwe lentemenu
 

Het lunch- en dinermenu van Amstel Boathouse wisselt regelmatig en bestaat uit verschillende klassiekers in een hedendaags jasje. Van ceviche van coquille met citrus en komkommer, tomatentartaar met aubergine-kaviaar en frisse rucola, tot aan spare ribs, koolsalade en gepofte aardappel. Maar ook een rijk gevuld vispotje uit de oven of een fameuze runderburger. Eigenaar Pim Pronk: “Je kunt jouw favoriete gerecht kiezen van het a la carte menu, maar we bieden tevens een driegangen keuzemenu van de chef voor € 29,50. Naast mooie vlees –en visgerechten serveren wij diverse smaakvolle vegetarische gerechten. Wij gebruiken alleen pure en verse producten. En dat proef je! Uiteraard voor redelijke prijzen. Ook hebben wij met liefde wijnen geselecteerd die per glas of per fles worden geschonken. Deze nieuwe menukaart in combinatie met ons unieke terras aan de Amstel is zeker het omfietsen waard.”
 

Over Amstel Boathouse


Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie net buiten de hectiek van de stad, midden in het Martin Luther Kingpark en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar. Amstel Boathouse, voorheen Miranda Paviljoen, is na een grondige verbouwing getransformeerd in een sfeervol restaurant met een groot terras, een overdekte veranda en acht verschillende zalen. Daarnaast beschikt de locatie over een eigen aanlegsteiger aan de Amstel en een naastgelegen parkeerterrein waar gasten gratis kunnen parkeren.
 

Onderscheidende evenementenlocatie


Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. De zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen flexibel worden ingezet voor 12 tot 1000 personen. De zalen beschikken over veel daglicht en liggen in een groene omgeving direct aan de Amstel. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers.

Foto: Femous

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: