Amicitia Food Village opent deuren

11 december 2015 |
Amicitia Food Village opent deuren

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom
om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling. Het feest werd afgesloten met vuurwerk, een knallende afsluiting ter voorspoed.

Hoogstaande kwaliteit
Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: "We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan. Wij zijn erg blij dat we open zijn en we hopen dat Amersfoort en omgeving vanaf nu komt genieten van dat wat we bieden binnen Amicitia Food Village."

De restaurants
De 14 restaurants staan voor de hoge kwaliteitseisen die gelden binnen het concept van Amicitia Food Village: gezond, vers, authentiek en veelal biologisch. Ze zullen allemaal hun passie voor koken bewijzen. Soms worden geheime familierecepten gebruikt en soms werken gevestigde chef-koks samen en is er een speciale kaart ontwikkeld. Het is een internationale culinaire experience van typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten.

Vanaf 2,50 euro per gerecht
Het concept van Amicitia Food Village was vanaf het begin af aan duidelijk: één locatie om samen te komen waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit. Ook is hierbij gelet op een mogelijk beperkt budget. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Iedereen kan zijn of haar eigen gerecht(en) naar keuze halen. Op de afgesproken plek kan er dan samen worden gegeten. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: