Amicitia Food Village opent deuren

11 december 2015
Amicitia Food Village opent deuren

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom
om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling. Het feest werd afgesloten met vuurwerk, een knallende afsluiting ter voorspoed.

*Hoogstaande kwaliteit*
Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: "We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan. Wij zijn erg blij dat we open zijn en we hopen dat Amersfoort en omgeving vanaf nu komt genieten van dat wat we bieden binnen Amicitia Food Village."

*De restaurants*
De 14 restaurants staan voor de hoge kwaliteitseisen die gelden binnen het concept van Amicitia Food Village: gezond, vers, authentiek en veelal biologisch. Ze zullen allemaal hun passie voor koken bewijzen. Soms worden geheime familierecepten gebruikt en soms werken gevestigde chef-koks samen en is er een speciale kaart ontwikkeld. Het is een internationale culinaire experience van typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten.

*Vanaf 2,50 euro per gerecht*
Het concept van Amicitia Food Village was vanaf het begin af aan duidelijk: één locatie om samen te komen waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit. Ook is hierbij gelet op een mogelijk beperkt budget. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Iedereen kan zijn of haar eigen gerecht(en) naar keuze halen. Op de afgesproken plek kan er dan samen worden gegeten. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.

~Christel Tuin~

Overig nieuws