Ambitieuze franchisenemers openen hun tweede De Beren restaurant in Den Bosch

9 april 2019 | Thijs Jacobs

Vanaf woensdag 10 april zijn de fijnproevers uit de Brabantse plaats en de wijde omgeving iedere dag vanaf 11.00 uur welkom om te genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borrel of de beroemde grillspecialiteiten, zoals de streetfood saté, perfect gegaarde entrecote en verse zeebaars & gamba’s van de houtskoolgrill.

Op dinsdag 9 april zal rond 19.00 uur wethouder Jan Hoskam het traditionele lint doorknippen tijdens de besloten opening. De 38e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden middenin het culinaire hart van het Paleiskwartier waar je op warmere dagen ook plaats kunt nemen op het zonnige terras.

Franchisenemers Kim Bazelmans en Rafael van der Linden – die sinds 2017 ook een De Beren restaurant runnen in Arnhem – zijn ontzettend blij dat ze het restaurant mogen gaan exploiteren: ”We hebben er ontzettend veel zin in, om ook dit restaurant tot een groot succes te maken”. Om de opening te vieren is april uitgeroepen tot ‘sharing dinner maand’, waarbij de vierde persoon deze gehele maand gratis is. Dit arrangement is een samenstelling van de menukaart om te delen verdeeld over vier rondes voor maar 28 euro persoon.

Bekend terrein

Vooral voor onderneemster Kim Bazelmans is Den Bosch bekend terrein: “Ik kom uit Den Bosch en heb er jarenlang in de horeca gewerkt. Voor mij is dit letterlijk een droom die uitkomt, om in deze fantastische stad een eigen restaurant te mogen runnen. Wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat en kunnen niet wachten om onze gasten te verwelkomen!”

Goedgevulde kaart

Een gevarieerde menukaart kan in dit De Beren restaurant natuurlijk niet ontbreken. Zo staat de lunchkaart vol rijkelijk belegde broodjes, verrassende clubsandwiches en goedgevulde salades. Ook een high tea behoort tot de mogelijkheden, welke gereserveerd kan worden vanaf twee personen. Gasten kunnen ervoor kiezen om buiten in het zonnetje te lunchen of binnen plaats te nemen. Tussen de middag- en avondmaaltijd door is het terras of de sfeervolle bar een gezellige plek om met vrienden, familie of collega’s te borrelen. Zo heb je keuze uit verschillende borrelplanken en wordt het sharing dinner arrangement aangeboden. Ook zijn er verschillende cocktails en mocktails te verkrijgen.

Beren ‘Speciality’ van de houtskoolgrill

’s Avonds kunnen de gasten zich te goed doen aan de Beren ‘Speciality’: specialiteiten van de houtskoolgrill zoals de befaamde saté en spareribs. Echte Bourgondiërs kiezen voor een goedgebakken entrecote of tournedos van Zuid-Amerikaanse runderen of voor de wisselende seizoens-specialiteit, wat dit seizoen een ware Tomahawk steak is van maar liefst 1100 gram. Bijna alle gerechten worden bereid op de houtskoolgrill, waardoor ze een unieke smaak krijgen. Daarnaast zijn er ieder seizoen wisselende gerechten in het driegangenkeuzemenu, welke ook los te verkrijgen zijn. Aan de kids is ook gedacht! Zij hebben keus uit zes kindermenu’s met vrolijke Beren-ijsbeker. Een diner bij De Beren kan gecombineerd worden met een bioscoopbezoek aan Kinepolis. Dit Diner & Film arrangement kost 31 euro per persoon en bevat het driegangenkeuzemenu en een filmkaartje. Op vrijdag- en zaterdagavond is De Beren tot wel 01:00 uur geopend om na een bioscoopbezoek te genieten van een heerlijke cocktail.

Een horecamerk met een sterke persoonlijkheid

De typisch Rotterdamse horecaformule De Beren staat bekend om haar kwalitatieve vlees- en visgerechten van de houtskoolgrill. De Beren startte in 1984 met de opening van een restaurant op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule met restaurants en bezorgrestaurants in heel Nederland. De komende jaren gaat de restaurantketen groeien, waardoor nog meer mensen kennis kunnen maken met de smaakvolle gerechten.

Het team van De Beren Den Bosch is nog op zoek naar versterking in de bediening en de keuken. Belangstellenden kunnen via de website een sollicitatie indienen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: