Ambachtelijk biologisch brood uit Vlaanderen

8 oktober 2020 | redactie

Ambachtelijk, smaakvol en 100% biologische broodproducten; dat is waar Biobakkerij De Trog al jarenlang succesvol mee is. Deze vooruitstrevende bakkerij uit België, heeft zich weten te onderscheiden door haar unieke visie en productiewijze op het gebied van biologische broden. Hierbij altijd smaak en ambacht voorop zodat de food professional het lekkerste broodje kan serveren aan zijn of haar gasten. Met volop inspiratie en recepturen is zij dé partner in brood. Het uitgebreide Pur Pain bake-off assortiment is in Nederland reeds volop beschikbaar bij verschillende groothandels.

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Het verhaal van Biobakkerij De Trog begint in het Vlaamse Brugge eind jaren ‘70. Al vanaf de start zet Hendrik Durnez ambacht en smaak centraal in de werkwijze en visie van de bakkerij. Het werken met biologische grondstoffen is de standaard. Dat maakt De Trog meteen ook uniek als bakkerij. Duurzaamheid en traditie gaan hand in hand. Sinds 2019 is de bakkerij als totaal CO2-neutraal gecertificeerd. 

FRANSE BROODCULTUUR

Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. De Franse broodcultuur is hierin leidend voor de ontwikkelingen, ook wordt bij ieder product het gezondheidsaspect meegenomen. Denk hierbij aan extra vezels, desembrood en op steen gemalen granen als basis.  Bij De Trog wordt gewerkt met een eigen desemculturen, waarvan het moederdeeg maar liefst 40 jaar oud is en garant staat voor een eigen, unieke smaak. Passie voor brood betekent bij de Trog kiezen voor authentieke recepturen die onderdeel zijn van onze Belgische Bourgondische eetcultuur met een origine van de Franse broodcultuur. Brood maken met Franse flair betekent het de tijd geven om zijn unieke smaak en structuur te ontwikkelen, werken met slappe degen en huisbereide desem. Natuurlijk zit de Trog niet stil en ontwikkelt zij mee in de vraag van nu. Vegan is daarbij een voorbeeld waar de bakkerij met haar kennis en passie het smaakvolste vegan broodje bakt.

ALTIJD VERS BROOD IN HUIS, OP ELK MOMENT VOOR IEDEREEN!

Naast versgebakken brood, biedt de bakkerij bake-off producten onder het label Pur Pain. Hiermee maken zij biologisch brood beschikbaar voor de foodprofessional op elk moment. Dit is mogelijk door de speciale manier van verpakken, beschikbaar vanuit het vriesschap of zuurstofarm verpakt op de broodafdeling. Zo garanderen we een langere houdbaarheid en de mogelijkheid om op locatie zelf af te bakken.

Want puur smaakt het best!

Ontdek het volledig assortiment op www.purpain.be
KLIK HIER VOOR 9 CREATIEVE PUR PAIN RECEPTEN DIE INSPIREREN
Meer videorecepten op: https://detrog.be/nl/recepten

Op de foto: Hendrik Dunez, bezieler en meesterbakker bij Bio Bakkerij De Trog.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: