Ambachtelijk biologisch brood uit Vlaanderen

8 oktober 2020 | redactie

Ambachtelijk, smaakvol en 100% biologische broodproducten; dat is waar Biobakkerij De Trog al jarenlang succesvol mee is. Deze vooruitstrevende bakkerij uit België, heeft zich weten te onderscheiden door haar unieke visie en productiewijze op het gebied van biologische broden. Hierbij altijd smaak en ambacht voorop zodat de food professional het lekkerste broodje kan serveren aan zijn of haar gasten. Met volop inspiratie en recepturen is zij dé partner in brood. Het uitgebreide Pur Pain bake-off assortiment is in Nederland reeds volop beschikbaar bij verschillende groothandels.

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Het verhaal van Biobakkerij De Trog begint in het Vlaamse Brugge eind jaren ‘70. Al vanaf de start zet Hendrik Durnez ambacht en smaak centraal in de werkwijze en visie van de bakkerij. Het werken met biologische grondstoffen is de standaard. Dat maakt De Trog meteen ook uniek als bakkerij. Duurzaamheid en traditie gaan hand in hand. Sinds 2019 is de bakkerij als totaal CO2-neutraal gecertificeerd. 

FRANSE BROODCULTUUR

Op smaak worden er bij De Trog nooit compromissen gesloten. De Franse broodcultuur is hierin leidend voor de ontwikkelingen, ook wordt bij ieder product het gezondheidsaspect meegenomen. Denk hierbij aan extra vezels, desembrood en op steen gemalen granen als basis.  Bij De Trog wordt gewerkt met een eigen desemculturen, waarvan het moederdeeg maar liefst 40 jaar oud is en garant staat voor een eigen, unieke smaak. Passie voor brood betekent bij de Trog kiezen voor authentieke recepturen die onderdeel zijn van onze Belgische Bourgondische eetcultuur met een origine van de Franse broodcultuur. Brood maken met Franse flair betekent het de tijd geven om zijn unieke smaak en structuur te ontwikkelen, werken met slappe degen en huisbereide desem. Natuurlijk zit de Trog niet stil en ontwikkelt zij mee in de vraag van nu. Vegan is daarbij een voorbeeld waar de bakkerij met haar kennis en passie het smaakvolste vegan broodje bakt.

ALTIJD VERS BROOD IN HUIS, OP ELK MOMENT VOOR IEDEREEN!

Naast versgebakken brood, biedt de bakkerij bake-off producten onder het label Pur Pain. Hiermee maken zij biologisch brood beschikbaar voor de foodprofessional op elk moment. Dit is mogelijk door de speciale manier van verpakken, beschikbaar vanuit het vriesschap of zuurstofarm verpakt op de broodafdeling. Zo garanderen we een langere houdbaarheid en de mogelijkheid om op locatie zelf af te bakken.

Want puur smaakt het best!

Ontdek het volledig assortiment op www.purpain.be
KLIK HIER VOOR 9 CREATIEVE PUR PAIN RECEPTEN DIE INSPIREREN
Meer videorecepten op: https://detrog.be/nl/recepten

Op de foto: Hendrik Dunez, bezieler en meesterbakker bij Bio Bakkerij De Trog.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: