Amarone heeft nieuwe maître sommelier

8 september 2015 |
Amarone heeft nieuwe maƮtre sommelier

Het interieur van Amarone kreeg dit jaar al een flinke make-over, maar wederom waait een frisse wind door het Rotterdamse sterrenrestaurant.
Met de komst van maƮtre sommelier Maikel Ginsheumer zal ook de sfeer waarin het restaurant zijn gasten ontvangt een verandering ondergaan. Daarnaast zal uiteraard een nieuw wijnassortiment op de kaart verschijnen.

Maikel Ginsheumer
Maikel Ginsheumer is nog niet lang aan de slag bij Amarone, maar voelt zich in het bedrijf nu al als een vis in het water. Of liever in de wijn, want de maƮtre sommelier is uiteraard de nieuwe verantwoordelijke voor het wijnassortiment van Amarone. Eerder werkte hij bij de Swaen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam, Le Cirque in Scheveningen en de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Wijnkaart
Chef-kok en eigenaar Gert Blom: "Uiteraard gaan we werken aan een nieuwe wijnkaart. Maikel heeft een lange ervaring als sommelier en heeft bovendien een uitstapje naar de wijnbranche gemaakt. Naast zijn invloed op de wijnkaart zal hij als ervaren gastheer ook zijn eigen stempel drukken op de sfeer in het restaurant. De combinatie van zijn vakkennis en zijn Brabantse charme zal zeker bijdragen aan een bruisende ambiance." Maikel Ginsheumer wordt in het restaurant ondersteund door gastvrouw Sally van der Steen, inmiddels zeven jaar werkzaam bij Amarone en volgens Blom ā€˜een rots in de brandingā€™. Maikel volgt maĆ®tre sommelier Harrie Baas op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook Belgiƫ sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: