Amarone heeft nieuwe maître sommelier

8 september 2015 |
Amarone heeft nieuwe maƮtre sommelier

Het interieur van Amarone kreeg dit jaar al een flinke make-over, maar wederom waait een frisse wind door het Rotterdamse sterrenrestaurant.
Met de komst van maƮtre sommelier Maikel Ginsheumer zal ook de sfeer waarin het restaurant zijn gasten ontvangt een verandering ondergaan. Daarnaast zal uiteraard een nieuw wijnassortiment op de kaart verschijnen.

Maikel Ginsheumer
Maikel Ginsheumer is nog niet lang aan de slag bij Amarone, maar voelt zich in het bedrijf nu al als een vis in het water. Of liever in de wijn, want de maƮtre sommelier is uiteraard de nieuwe verantwoordelijke voor het wijnassortiment van Amarone. Eerder werkte hij bij de Swaen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam, Le Cirque in Scheveningen en de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Wijnkaart
Chef-kok en eigenaar Gert Blom: "Uiteraard gaan we werken aan een nieuwe wijnkaart. Maikel heeft een lange ervaring als sommelier en heeft bovendien een uitstapje naar de wijnbranche gemaakt. Naast zijn invloed op de wijnkaart zal hij als ervaren gastheer ook zijn eigen stempel drukken op de sfeer in het restaurant. De combinatie van zijn vakkennis en zijn Brabantse charme zal zeker bijdragen aan een bruisende ambiance." Maikel Ginsheumer wordt in het restaurant ondersteund door gastvrouw Sally van der Steen, inmiddels zeven jaar werkzaam bij Amarone en volgens Blom ā€˜een rots in de brandingā€™. Maikel volgt maĆ®tre sommelier Harrie Baas op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: