Alliance 'Supernovae Dinner' spektakel om nooit meer te vergeten

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en viert dit met een jaar vol culinaire festiviteiten! Zo vond op afgelopen zondag het uitverkochte Supernovae Dinner plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Op 9 maart 1967 is door negentien Nederlandse restaurateurs de Alliance Gastronomique opgericht. Vijftig jaar later uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met niet minder dan 37 leden in Nederland en België. Eén van de vele activiteiten in dit jubileumjaar, het Supernovae Dinner, vond afgelopen zondag plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Supernovae


Een supernovae is het verschijnsel waarbij meerdere sterren op spectaculaire wijze exploderen. Dit evenement heeft vandaag haar naam volledig waargemaakt. Maar liefst zeventien Michelin-sterren hebben gezorgd voor een smaakexplosie die zijn weerga niet kent en een presentatie van de gerechten die nog lang op het netvlies blijft staan. Kortom, een avond om nooit meer te vergeten.

Na een warme ontvangst zijn de gasten in de lobby verrast met de eerste vier bijzondere gerechten. Vervolgens is de culinaire verwennerij voortgezet in de Spiegelzaal waar de gasten aan grote ronde tafels hebben genoten van nog eens zes gerechten van topkwaliteit, uiteraard begeleid door een passend arrangement champagne en wijnen. De avond werd muzikaal omlijst door de Tiny Little Big Band.

Als afsluiter van deze onvergetelijke avond zijn de gasten uitgenodigd op het terras, alwaar zij tijdens een spectaculaire act op de Amstel konden genieten van de sprankelende desserts. Kortom The Supernovae Dinner is een spektakel om nooit meer te vergeten.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: