Alliance 'Supernovae Dinner' spektakel om nooit meer te vergeten

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en viert dit met een jaar vol culinaire festiviteiten! Zo vond op afgelopen zondag het uitverkochte Supernovae Dinner plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Op 9 maart 1967 is door negentien Nederlandse restaurateurs de Alliance Gastronomique opgericht. Vijftig jaar later uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met niet minder dan 37 leden in Nederland en België. Eén van de vele activiteiten in dit jubileumjaar, het Supernovae Dinner, vond afgelopen zondag plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Supernovae


Een supernovae is het verschijnsel waarbij meerdere sterren op spectaculaire wijze exploderen. Dit evenement heeft vandaag haar naam volledig waargemaakt. Maar liefst zeventien Michelin-sterren hebben gezorgd voor een smaakexplosie die zijn weerga niet kent en een presentatie van de gerechten die nog lang op het netvlies blijft staan. Kortom, een avond om nooit meer te vergeten.

Na een warme ontvangst zijn de gasten in de lobby verrast met de eerste vier bijzondere gerechten. Vervolgens is de culinaire verwennerij voortgezet in de Spiegelzaal waar de gasten aan grote ronde tafels hebben genoten van nog eens zes gerechten van topkwaliteit, uiteraard begeleid door een passend arrangement champagne en wijnen. De avond werd muzikaal omlijst door de Tiny Little Big Band.

Als afsluiter van deze onvergetelijke avond zijn de gasten uitgenodigd op het terras, alwaar zij tijdens een spectaculaire act op de Amstel konden genieten van de sprankelende desserts. Kortom The Supernovae Dinner is een spektakel om nooit meer te vergeten.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: