Alliance 'Supernovae Dinner' spektakel om nooit meer te vergeten

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en viert dit met een jaar vol culinaire festiviteiten! Zo vond op afgelopen zondag het uitverkochte Supernovae Dinner plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Op 9 maart 1967 is door negentien Nederlandse restaurateurs de Alliance Gastronomique opgericht. Vijftig jaar later uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met niet minder dan 37 leden in Nederland en België. Eén van de vele activiteiten in dit jubileumjaar, het Supernovae Dinner, vond afgelopen zondag plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Supernovae


Een supernovae is het verschijnsel waarbij meerdere sterren op spectaculaire wijze exploderen. Dit evenement heeft vandaag haar naam volledig waargemaakt. Maar liefst zeventien Michelin-sterren hebben gezorgd voor een smaakexplosie die zijn weerga niet kent en een presentatie van de gerechten die nog lang op het netvlies blijft staan. Kortom, een avond om nooit meer te vergeten.

Na een warme ontvangst zijn de gasten in de lobby verrast met de eerste vier bijzondere gerechten. Vervolgens is de culinaire verwennerij voortgezet in de Spiegelzaal waar de gasten aan grote ronde tafels hebben genoten van nog eens zes gerechten van topkwaliteit, uiteraard begeleid door een passend arrangement champagne en wijnen. De avond werd muzikaal omlijst door de Tiny Little Big Band.

Als afsluiter van deze onvergetelijke avond zijn de gasten uitgenodigd op het terras, alwaar zij tijdens een spectaculaire act op de Amstel konden genieten van de sprankelende desserts. Kortom The Supernovae Dinner is een spektakel om nooit meer te vergeten.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: