Alliance 'Supernovae Dinner' spektakel om nooit meer te vergeten

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar en viert dit met een jaar vol culinaire festiviteiten! Zo vond op afgelopen zondag het uitverkochte Supernovae Dinner plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Op 9 maart 1967 is door negentien Nederlandse restaurateurs de Alliance Gastronomique opgericht. Vijftig jaar later uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met niet minder dan 37 leden in Nederland en België. Eén van de vele activiteiten in dit jubileumjaar, het Supernovae Dinner, vond afgelopen zondag plaats in het InterContinental Amstel Amsterdam.

Supernovae


Een supernovae is het verschijnsel waarbij meerdere sterren op spectaculaire wijze exploderen. Dit evenement heeft vandaag haar naam volledig waargemaakt. Maar liefst zeventien Michelin-sterren hebben gezorgd voor een smaakexplosie die zijn weerga niet kent en een presentatie van de gerechten die nog lang op het netvlies blijft staan. Kortom, een avond om nooit meer te vergeten.

Na een warme ontvangst zijn de gasten in de lobby verrast met de eerste vier bijzondere gerechten. Vervolgens is de culinaire verwennerij voortgezet in de Spiegelzaal waar de gasten aan grote ronde tafels hebben genoten van nog eens zes gerechten van topkwaliteit, uiteraard begeleid door een passend arrangement champagne en wijnen. De avond werd muzikaal omlijst door de Tiny Little Big Band.

Als afsluiter van deze onvergetelijke avond zijn de gasten uitgenodigd op het terras, alwaar zij tijdens een spectaculaire act op de Amstel konden genieten van de sprankelende desserts. Kortom The Supernovae Dinner is een spektakel om nooit meer te vergeten.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: