Alles over de opbouw van loonkosten

16 augustus 2018 | Thijs Jacobs

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpmiddelen bieden uitkomst, ook bij berekening van bijvoorbeeld premies.

Via het kassasysteem kunnen personeelsleden inklokken, zodat de uren goed geregistreerd worden. Personeelskosten beslaan binnen de horeca, en daarbuiten, een aanzienlijk deel van de totale kosten, dus het is raadzaam tijdig bij te sturen. Succesvolle ondernemers doen dat, ondernemers die het lastig hebben doen er goed aan om eens in de personeelskosten te duiken. De loonkosten zijn wettelijk gezien opgebouwd uit een aantal componenten.

Wat is loon?

 - Geld. Contant of via de bank

 - Vergoeding of juist inhouding voor gebruik van laptop, telefoon of tablet

 - Vergoeding of juist inhouding voor huisvesting. Dit mag maximaal 25 procent zijn van het minimumloon

 - Vergoeding of inhouding voor opleiding en training

 - Reiskostenvergoeding

Houd je aan het wettelijk minimumloon

Je moet je werknemer minstens het wettelijk minimumloon of minimumjeugdloon betalen. Het minimumloon geldt voor werknemers vanaf 23 jaar. Voor werknemers tussen de 15 en 23 jaar geldt het minimumjeugdloon. De komende jaren gaat het minimumjeugdloon in stappen omhoog, zodat werknemers vanaf 21 jaar het minimumloon gaan verdienen. Ieder half jaar worden de lonen aangepast. Dat gebeurt op 1 januari en 1 juli.

Hoe zijn loonkosten opgebouwd?

Naast het basisloon ben je als ondernemer verplicht een jaarlijks bedrag aan vakantiegeld uit te betalen. Daarnaast betaal je verplicht een aantal premies. Let op: als je het loon later betaalt dan afgesproken - terwijl het je eigen schuld is – dan heeft de werknemer recht op een loonsverhoging. Het wettelijk minimumloon moet altijd per bank betaald worden, de rest mag in natura of contant. De drie belangrijkste verplichtingen zetten we hieronder op een rijtje:

1. Loonkosten

Het maakt niet uit of je een uurloon, dagloon of maandloon hanteert voor de werknemer, het bedrag moet altijd minimaal gelijk zijn aan het actuele wettelijke minimumloon. Daarboven kun je uiteraard zelf het loon (salaris) bepalen in samenspraak met de werknemer. Het bieden van een marktconform salaris is altijd aan te raden, want: ‘when you pay peanuts, you get monkeys’.

2. Vakantiegeld

Naast het loon ben je ook wettelijk verplicht om vakantiegeld uit te keren. De officiële term is vakantietoeslag. Het gaat hierbij om minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Dit bedrag moet je ieder jaar uitbetalen voor 1 juli of gespreid, als onderdeel van het loon. In dat geval moet dit wel duidelijk vermeld worden op de loonstrook.

3. Premies

Als werkgever ben je ook verplicht om een aantal premies af te dragen voor je personeel. Het gaat dan om:

 - Loonbelasting

 - Premie volksverzekeringen (AOW, Anw en Wlz)

 - Premies werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA en ZW)

 - Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet

Deze premies zijn afhankelijk van het loon. Als je loonheffingen gaat berekenen, moet je daarnaast ook weten wat je aan loon in natura aan je werknemers geeft. Je kunt hierbij denken aan cadeaus, abonnementen, eten, kleding, et cetera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: