Alleen voor de drank betalen bij l'Entrec�te

10 maart 2010 |
<

Restaurant l'EntrecĂ´te aan de Haven in Breda, wordt het eerste 'gratis' restaurant van Nederland, zo is onder meer te lezen in BN/De Stem. Het menu, dat nu nog 17,50 euro kost, wordt vanaf vrijdag niet langer in rekening gebracht. De klanten betalen voortaan alleen de drank. Eigenaar Jeroen Verpaalen hoopt zo zijn zaak vol te krijgen.

Verpaalen blijft dezelfde prijzen voor zijn drank hanteren. Een pils kost ook vrijdag 2,30 euro. De winstmarge op de drank is voldoende om l'EntrecĂ´te levensvatbaar te maken, meent de ondernemer die het restaurant nu drie maanden runt. Het restaurant moet het gaan hebben van de massa. Veel mensen in de zaak en een grote drankomzet.
De nieuwe prijsstelling heeft Verpaalen laten doorrekenen door financiële experts. Deze keurden de nieuwe formule op financieel vlak voor akkoord, meldt het AD.

Naservice
Gasten kunnen vooraf een salade met walnoten krijgen of een stokbroodje met kruidenboter. Als hoofd is er, naar de naam van de zaak, een entrecote met een geheime saus, huisgemaakte frietjes en mayonaise. Bij het menu van 17,50 kregen hongerige gasten desgevraagd een tweede ronde vlees en piepers. Ook in het gratis menu blijft deze naservice gehanteerd.

Kijken of het bevalt
In het restaurant kunnen tachtig bezoekers. Verpaalen zet iemand aan de deur om een stormloop te voorkomen. Hij wil het nieuwe concept minstens 'enkele maanden' in stand houden.

Boze en lovende reacties
Leo van den Herik van restaurant Hook reageert fel op het initiatief van zijn bijna buurman. Tegenover BN/De Stem zegt hij: "Hij maakt de markt kapot. Over een paar maanden is zijn zaak failliet en is niemand nog bereid om 17 euro te betalen voor een goed stuk vlees." De Haven moet een plek worden waar de kwaliteitshoreca zich concentreert.
Een outlet voor rundvlees, past niet binnen zijn visie van een kwalitatief hoogwaardige Haven.
Clementine de Graauw van café De Huiskamer, vindt het van lef getuigen, maar twijfelt of de formule een aanwinst is voor de Haven. "Het komt zo goedkoop over. Aan de andere kant; wij zetten nootjes op de bar. Bij hem krijg je een entrecôte bij je biertje."
Robert Wiegman van restaurant Binnen prijst de nieuwe opzet. "Het middensegment in Breda is een eenheidsworst. Met deze stap onttrekt l’Entrecôte zich hieraan. Het idee is creatief en hij zet de markt naar zijn hand. Ik hoop dat het lukt. Het is goed voor de Haven als er zaken zitten die veel publiek trekken", aldus de restaurateur tegenover de regionale krant.

Afwijkende gedachten
Koninklijke Horeca Nederland heeft bewondering voor het initiatief. Bestuurder Peter Werther van KHN: "In een tijd als deze moet je niet stil zitten, je moet je onderscheiden. Dit product is in ieder geval uniek." Afwijkende gedachten kunnen verrassend goed uitpakken, weet Werther. "Toen een vliegtuigmaatschappij voor elf euro tickets ging verkopen, werd het management uitgelachen. Nu is die maatschappij de grootste in de wereld."

Gevat
In de ochtendshow 'Evers staat op' van radio-deejay Edwin Evers had men ook lucht gekregen van dit opmerkelijke nieuws. Een gevatte sidekick stelde zich de volgende situatie voor. "Dan vraagt de ober: Wilt u wat drinken bij uw entrecote? Zegt de gast: mwaaaah, nee!"

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: