Alleen voor de drank betalen bij l'Entrec�te

10 maart 2010 |

Restaurant l'EntrecĂŽte aan de Haven in Breda, wordt het eerste 'gratis' restaurant van Nederland, zo is onder meer te lezen in BN/De Stem. Het menu, dat nu nog 17,50 euro kost, wordt vanaf vrijdag niet langer in rekening gebracht. De klanten betalen voortaan alleen de drank. Eigenaar Jeroen Verpaalen hoopt zo zijn zaak vol te krijgen.

Verpaalen blijft dezelfde prijzen voor zijn drank hanteren. Een pils kost ook vrijdag 2,30 euro. De winstmarge op de drank is voldoende om l'EntrecĂŽte levensvatbaar te maken, meent de ondernemer die het restaurant nu drie maanden runt. Het restaurant moet het gaan hebben van de massa. Veel mensen in de zaak en een grote drankomzet.
De nieuwe prijsstelling heeft Verpaalen laten doorrekenen door financiële experts. Deze keurden de nieuwe formule op financieel vlak voor akkoord, meldt het AD.

Naservice
Gasten kunnen vooraf een salade met walnoten krijgen of een stokbroodje met kruidenboter. Als hoofd is er, naar de naam van de zaak, een entrecote met een geheime saus, huisgemaakte frietjes en mayonaise. Bij het menu van 17,50 kregen hongerige gasten desgevraagd een tweede ronde vlees en piepers. Ook in het gratis menu blijft deze naservice gehanteerd.

Kijken of het bevalt
In het restaurant kunnen tachtig bezoekers. Verpaalen zet iemand aan de deur om een stormloop te voorkomen. Hij wil het nieuwe concept minstens 'enkele maanden' in stand houden.

Boze en lovende reacties
Leo van den Herik van restaurant Hook reageert fel op het initiatief van zijn bijna buurman. Tegenover BN/De Stem zegt hij: "Hij maakt de markt kapot. Over een paar maanden is zijn zaak failliet en is niemand nog bereid om 17 euro te betalen voor een goed stuk vlees." De Haven moet een plek worden waar de kwaliteitshoreca zich concentreert.
Een outlet voor rundvlees, past niet binnen zijn visie van een kwalitatief hoogwaardige Haven.
Clementine de Graauw van café De Huiskamer, vindt het van lef getuigen, maar twijfelt of de formule een aanwinst is voor de Haven. "Het komt zo goedkoop over. Aan de andere kant; wij zetten nootjes op de bar. Bij hem krijg je een entrecÎte bij je biertje."
Robert Wiegman van restaurant Binnen prijst de nieuwe opzet. "Het middensegment in Breda is een eenheidsworst. Met deze stap onttrekt l’Entrecîte zich hieraan. Het idee is creatief en hij zet de markt naar zijn hand. Ik hoop dat het lukt. Het is goed voor de Haven als er zaken zitten die veel publiek trekken", aldus de restaurateur tegenover de regionale krant.

Afwijkende gedachten
Koninklijke Horeca Nederland heeft bewondering voor het initiatief. Bestuurder Peter Werther van KHN: "In een tijd als deze moet je niet stil zitten, je moet je onderscheiden. Dit product is in ieder geval uniek." Afwijkende gedachten kunnen verrassend goed uitpakken, weet Werther. "Toen een vliegtuigmaatschappij voor elf euro tickets ging verkopen, werd het management uitgelachen. Nu is die maatschappij de grootste in de wereld."

Gevat
In de ochtendshow 'Evers staat op' van radio-deejay Edwin Evers had men ook lucht gekregen van dit opmerkelijke nieuws. Een gevatte sidekick stelde zich de volgende situatie voor. "Dan vraagt de ober: Wilt u wat drinken bij uw entrecote? Zegt de gast: mwaaaah, nee!"

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maĂźtre sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: