Alleen voor de drank betalen bij l'Entrec�te

10 maart 2010 |
<

Restaurant l'EntrecĂ´te aan de Haven in Breda, wordt het eerste 'gratis' restaurant van Nederland, zo is onder meer te lezen in BN/De Stem. Het menu, dat nu nog 17,50 euro kost, wordt vanaf vrijdag niet langer in rekening gebracht. De klanten betalen voortaan alleen de drank. Eigenaar Jeroen Verpaalen hoopt zo zijn zaak vol te krijgen.

Verpaalen blijft dezelfde prijzen voor zijn drank hanteren. Een pils kost ook vrijdag 2,30 euro. De winstmarge op de drank is voldoende om l'EntrecĂ´te levensvatbaar te maken, meent de ondernemer die het restaurant nu drie maanden runt. Het restaurant moet het gaan hebben van de massa. Veel mensen in de zaak en een grote drankomzet.
De nieuwe prijsstelling heeft Verpaalen laten doorrekenen door financiële experts. Deze keurden de nieuwe formule op financieel vlak voor akkoord, meldt het AD.

Naservice
Gasten kunnen vooraf een salade met walnoten krijgen of een stokbroodje met kruidenboter. Als hoofd is er, naar de naam van de zaak, een entrecote met een geheime saus, huisgemaakte frietjes en mayonaise. Bij het menu van 17,50 kregen hongerige gasten desgevraagd een tweede ronde vlees en piepers. Ook in het gratis menu blijft deze naservice gehanteerd.

Kijken of het bevalt
In het restaurant kunnen tachtig bezoekers. Verpaalen zet iemand aan de deur om een stormloop te voorkomen. Hij wil het nieuwe concept minstens 'enkele maanden' in stand houden.

Boze en lovende reacties
Leo van den Herik van restaurant Hook reageert fel op het initiatief van zijn bijna buurman. Tegenover BN/De Stem zegt hij: "Hij maakt de markt kapot. Over een paar maanden is zijn zaak failliet en is niemand nog bereid om 17 euro te betalen voor een goed stuk vlees." De Haven moet een plek worden waar de kwaliteitshoreca zich concentreert.
Een outlet voor rundvlees, past niet binnen zijn visie van een kwalitatief hoogwaardige Haven.
Clementine de Graauw van café De Huiskamer, vindt het van lef getuigen, maar twijfelt of de formule een aanwinst is voor de Haven. "Het komt zo goedkoop over. Aan de andere kant; wij zetten nootjes op de bar. Bij hem krijg je een entrecôte bij je biertje."
Robert Wiegman van restaurant Binnen prijst de nieuwe opzet. "Het middensegment in Breda is een eenheidsworst. Met deze stap onttrekt l’Entrecôte zich hieraan. Het idee is creatief en hij zet de markt naar zijn hand. Ik hoop dat het lukt. Het is goed voor de Haven als er zaken zitten die veel publiek trekken", aldus de restaurateur tegenover de regionale krant.

Afwijkende gedachten
Koninklijke Horeca Nederland heeft bewondering voor het initiatief. Bestuurder Peter Werther van KHN: "In een tijd als deze moet je niet stil zitten, je moet je onderscheiden. Dit product is in ieder geval uniek." Afwijkende gedachten kunnen verrassend goed uitpakken, weet Werther. "Toen een vliegtuigmaatschappij voor elf euro tickets ging verkopen, werd het management uitgelachen. Nu is die maatschappij de grootste in de wereld."

Gevat
In de ochtendshow 'Evers staat op' van radio-deejay Edwin Evers had men ook lucht gekregen van dit opmerkelijke nieuws. Een gevatte sidekick stelde zich de volgende situatie voor. "Dan vraagt de ober: Wilt u wat drinken bij uw entrecote? Zegt de gast: mwaaaah, nee!"

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: