Alle driesterrenrestaurants in half jaartje

17 juli 2013
Alle driesterrenrestaurants in half jaartje

Een trip voor de übersmulpapen met een te dikke portemonnee. Aanbieder van initiatieven voor luxeliefhebbers VeryFirstTo organiseert een reis langs alle 109 driesterrenrestaurants
van de wereld.

*Investering*
Duur (qua tijd)? Zes maanden, oftewel om de dag naar een restaurant met drie sterren, wereldwijd verspreid over twaalf verschillende landen. Duur (qua geld)? Omgerekend wordt de sterrentrip ingeschat op ongeveer 320.000 euro per persoon. Voor dat bedrag zijn vluchten en kamers, natuurlijk alleen maar in vijfsterrenhotels, inbegrepen. Het eindbedrag is natuurlijk afhankelijk hoeveel je gaat bestellen.

*Niet de eerste poging*
In 2008 probeerde de Zwitserse autocoureur Pascal Henry om de toen 68 wereldwijd bestaande driesterrenrestaurants te bezoeken. In evenzoveel dagen. Hij betaalde alles uit eigen zak, maar kwam niet verder dan 40 restaurants. Zijn laatste adres was elBulli bij Rosas. Na het diner verliet hij halsoverkop het restaurant van Ferran Adrià. Er werd een tijdlang niets meer van Henry vernomen. Later verklaarde de Zwitser dat hij ondanks al dat rijke eten een steeds groter wordende leegte voelde die niet meer te remmen was.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws