Alle awards uit de GaultMillau 2013

30 oktober 2012 |
Alle awards uit de GaultMillau 2013<

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, gingen respectievelijk naar Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). Maar er waren meer awards te vergeven.

GaultMillau Awards 2013
• Chef van het Jaar: Paul van de Bunt – De Leuf, Ubachsberg
• Belofte van het Jaar: Jos Grootscholten – Perceel, Capelle a/d IJssel
• Grand Prestige Award 2013: Sergio Herman – Oud Sluis, Sluis / Jonnie Boer – De Librije, Zwolle
• Prijs | Plezier 2013: Lastage, Amsterdam
• Duurzaam Restaurant van het Jaar: Droste’s dineren en logeren, Tubbergen
• Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Mike Dooms – De Kromme Watergang, Hoofdplaat
• Sommelier van het Jaar: Johan Spin, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
• Talentvol Sommelier van het Jaar: Lotte Wolf – Oud Sluis, Sluis
• Wijnkaart van het Jaar: Lindenboom New Style, Beek
• Gastheer van het Jaar: René Tabbers. De Treeswijkhoeve, Waalre
• Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Kirsten Damoiseaux – Infini, Valkenburg
• Hotel van het Jaar: Conservatorium Hotel, Amsterdam
• Terras van het Jaar: De Fuik, Aalst

Zichtbare verschillen
Om kleine verschillen in de top toch zichtbaar te maken staan met ingang van dit jaar restaurants ook met 17,5 of 18,5 punten in de gids (de kwalificatie 19,5 bestond al). Belangrijke stijgers zijn dit jaar De Leest in Vaassen (van 19 naar 19,5), De Kromme Watergang in Hoofdplaat (van 18 naar 18,5), Chapeau! in Bloemendaal (van 16 naar 17,5), Ivy in Rotterdam (van 17 naar 17,5) en Ciel Bleu in Amsterdam (van 17 naar 17,5). Librije’s Zusje in Zwolle, Vinkeles in Amsterdam en La Trinité in Sluis stegen alledrie van 16 naar 17 punten.

Nieuwe binnenkomers
De hoogst genoteerde nieuwe zaken in de gids zijn Infini in Valkenburg, ’t Dijkhuysje in Lelystad, De Bloemenbeek in De Lutte en (terug van weggeweest) Lambermon’s Brasserie in Haarlem, alle vier met 14 punten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: