Alle awards uit de GaultMillau 2013

30 oktober 2012 |
Alle awards uit de GaultMillau 2013

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, gingen respectievelijk naar Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). Maar er waren meer awards te vergeven.

GaultMillau Awards 2013
• Chef van het Jaar: Paul van de Bunt – De Leuf, Ubachsberg
• Belofte van het Jaar: Jos Grootscholten – Perceel, Capelle a/d IJssel
• Grand Prestige Award 2013: Sergio Herman – Oud Sluis, Sluis / Jonnie Boer – De Librije, Zwolle
• Prijs | Plezier 2013: Lastage, Amsterdam
• Duurzaam Restaurant van het Jaar: Droste’s dineren en logeren, Tubbergen
• Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Mike Dooms – De Kromme Watergang, Hoofdplaat
• Sommelier van het Jaar: Johan Spin, Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg
• Talentvol Sommelier van het Jaar: Lotte Wolf – Oud Sluis, Sluis
• Wijnkaart van het Jaar: Lindenboom New Style, Beek
• Gastheer van het Jaar: René Tabbers. De Treeswijkhoeve, Waalre
• Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Kirsten Damoiseaux – Infini, Valkenburg
• Hotel van het Jaar: Conservatorium Hotel, Amsterdam
• Terras van het Jaar: De Fuik, Aalst

Zichtbare verschillen
Om kleine verschillen in de top toch zichtbaar te maken staan met ingang van dit jaar restaurants ook met 17,5 of 18,5 punten in de gids (de kwalificatie 19,5 bestond al). Belangrijke stijgers zijn dit jaar De Leest in Vaassen (van 19 naar 19,5), De Kromme Watergang in Hoofdplaat (van 18 naar 18,5), Chapeau! in Bloemendaal (van 16 naar 17,5), Ivy in Rotterdam (van 17 naar 17,5) en Ciel Bleu in Amsterdam (van 17 naar 17,5). Librije’s Zusje in Zwolle, Vinkeles in Amsterdam en La Trinité in Sluis stegen alledrie van 16 naar 17 punten.

Nieuwe binnenkomers
De hoogst genoteerde nieuwe zaken in de gids zijn Infini in Valkenburg, ’t Dijkhuysje in Lelystad, De Bloemenbeek in De Lutte en (terug van weggeweest) Lambermon’s Brasserie in Haarlem, alle vier met 14 punten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: