All-you-can-eat sushi zit vol bacteriën

24 augustus 2015
All-you-can-eat sushi zit vol bacteriën

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de sushi in all-you-can-eat-restaurants vaak niet vers is. Ook blijkt dat de gerechten vaak
te veel bacteriën bevatten. Twee derde van de onderzochte sushi bleek onder de maat te zijn. Dit meldt het "AD":http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4128090/2015/08/24/Onbeperkte-sushi-blijkt-bron-van-bacterien.dhtml.

*Sushi-restaurants*
In Nederland zijn er zo'n 400 sushi-restaurants. Vooral de all-you-can-eat-formule is populair. Hierbij kunnen gasten onbeperkt sushi eten voor een vast bedrag. Twintig van deze restaurants werden onderzocht door de Consumentenbond, waarbij de vier populairste sushi's gegeten werden. Alle onderzochte restaurants lieten steken vallen. Slechts twee van de twintig restaurants wisten een voldoende, een 5,9, te behalen.

*Poepbacterie*
De poepbacterie E. coli en de Enterobacterie werden veel aangetroffen in de onderzochte sushi. De aanwezigheid van deze bacteriën wijst op slechte hygiëne bij het bereiden van de sushi of op het te lang of te warm bewaren ervan.

Overig nieuws