Alcoholvrij biersegment groeit

9 juli 2013
Alcoholvrij biersegment groeit

De trend dat steeds meer bierdrinkers voor alcoholvrij bier kiezen zet door. Dat blijkt uit de resultaten van het Nationaal Bieronderzoek dat Nederlandse Brouwers heeft laten uitvoeren onder meer dan
vijfhonderd bierdrinkende Nederlanders.

*De cijfers*
In 2013 geeft 46 procent van de bierdrinkers aan wel eens alcoholvrij bier te drinken tegenover 36 procent in 2012 (en 28 procent in 2011). Geen alcohol willen drinken (54 procent) en geen alcohol mogen drinken (38 procent) zijn de belangrijkste motieven om te kiezen voor alcoholvrij. Het imago van dit type bier speelt maar voor een kleine minderheid een rol (8 procent). Vrouwen drinken vaker dan mannen alcoholvrij bier, maar de verschillen worden kleiner. In 2012 dronk 44 procent van de vrouwen en 30 procent van de mannen nog alcoholvrij. In 2013 zijn deze percentages respectievelijk 50 procent en 44 procent.

*Pils blijft populair*
Alcoholvrij bier mag dan vaker worden gedronken, de populariteit van pils is nog niet verdwenen. De meest favoriete bieren zijn: pils, gevolgd door witbier, overig speciaal bier, bokbier en rosébier. Speciaal bier komt ook steeds meer onder de aandacht. Lokaal gebrouwen speciaal bier wordt het vaakst gekozen als de Nederlandse bierdrinker in Nederland op vakantie is of er een dagje op uit gaat. Hij drinkt het glas lokale bier dan meestal in een horecagelegenheid (75 procent).

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws