Alcoholvrij bier Konrad verovert horeca

20 maart 2014
Alcoholvrij bier Konrad verovert horeca

De Tsjechische brouwerij Konrad levert sinds kort ook alcoholvrij bier aan de horeca. Dit bier zit in lichtgewicht, recyclebare wegwerpvaten. "Starten met een nieuw merk in
een bestaande markt is altijd moeilijk", zo zegt Theo Wesdorp, directeur van Konrad Nederland. "Maar de biermarkt is, zeker in Nederland, een lastige markt. Een markt die bovendien volop in beweging is door veranderde regelgeving, herpositionering van de grote merken en andere factoren. Wij denken door deze innovatie een gaatje te hebben gevonden."

*Zonder te proeven*
"Konrad krijgt elke dag bestellingen van nieuwe klanten. Gewoon via de site, zonder te proeven. Dan bestellen ze eerst twee of drie wegwerpvaatjes om te proberen en daarna volgen de nabestellingen. Via mond-tot-mond reclame verspreidt het enthousiasme over de smaak zich onder horecaondernemers."

*Alcohol verwijderen*
Het alcoholvrije bier van Konrad heet Pilot. Het wordt gemaakt door, na de bierproductie, de alcohol te verwijderen. Het is een productiemethode waardoor Pilot een authentieke biersmaak heeft. Daarbij is het bier zuiver en zonder toevoegingen, gemaakt met water uit de eigen bronnen en hop, gerst en mout van de eigen velden. En dankzij een speciale productiemethode is het langer houdbaar dan de meeste andere alcoholvrije bieren.

*Licht en recyclebaar*
Het wegwerpvat is ontwikkeld door een Amerikaans/Duitse verpakkingsfabrikant, met veel ervaring in de voedingsindustrie. De verpakking is licht, neemt minder ruimte in en is volledig recyclebaar.

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws