Alain Passard te gast bij Vork & Mes

19 juni 2012 |
Alain Passard te gast bij Vork & Mes<

Op zondag 24 juni geeft de Fransman Alain Passard, een van ’s werelds meest inspirerende groentechefs met drie Michelinsterren achter zijn naam, een presentatie en proeverij in Nederland.

Dit zal gebeuren tijdens het evenement 'Groente in de hoofdrol' bij restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar (kosten 27,50 euro).
Inspiratiebron
De Franse kok Alain Passard is eigenaar van driesterrenrestaurant l’Arpège in Parijs. Hij behoort tot de selecte club van Franse culinaire grootmeesters, en met zijn vrijwel vegetarische kaart is hij inspiratiebron voor talloze koks overal ter wereld.

Passard zal bij Vork & Mes vertellen over zijn werk. Én hij signeert zijn kookboek. Alain Caron verzorgt de presentatie.

Verdomd lekker
Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes heeft zich, net als Passard, volledig toegelegd op het telen van en koken met groente. Niet alleen omdat het zo verdomd lekker is, maar Jonathan wil de wereld graag wat duidelijk maken. Wat dat precies is vertelt hij zondag tijdens de presentatie. En natuurlijk valt er ook wat te proeven.

Uniek diner door topchefs
’s Avonds maken drie grote Nederlandse groentechefs een vijfgangendiner voor Passard. Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer*, Ronald Kunis van Restaurant De Kas en Jonathan Karpathios van Vork & Mes gaan de uitdaging aan. Ook voor dit bijzondere en unieke diner, in aanwezigheid van Passard, zijn kaarten te koop (105 euro).
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: