Alain Passard te gast bij Vork & Mes

19 juni 2012 |
Alain Passard te gast bij Vork & Mes<

Op zondag 24 juni geeft de Fransman Alain Passard, een van ’s werelds meest inspirerende groentechefs met drie Michelinsterren achter zijn naam, een presentatie en proeverij in Nederland.

Dit zal gebeuren tijdens het evenement 'Groente in de hoofdrol' bij restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar (kosten 27,50 euro).
Inspiratiebron
De Franse kok Alain Passard is eigenaar van driesterrenrestaurant l’Arpège in Parijs. Hij behoort tot de selecte club van Franse culinaire grootmeesters, en met zijn vrijwel vegetarische kaart is hij inspiratiebron voor talloze koks overal ter wereld.

Passard zal bij Vork & Mes vertellen over zijn werk. Én hij signeert zijn kookboek. Alain Caron verzorgt de presentatie.

Verdomd lekker
Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes heeft zich, net als Passard, volledig toegelegd op het telen van en koken met groente. Niet alleen omdat het zo verdomd lekker is, maar Jonathan wil de wereld graag wat duidelijk maken. Wat dat precies is vertelt hij zondag tijdens de presentatie. En natuurlijk valt er ook wat te proeven.

Uniek diner door topchefs
’s Avonds maken drie grote Nederlandse groentechefs een vijfgangendiner voor Passard. Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer*, Ronald Kunis van Restaurant De Kas en Jonathan Karpathios van Vork & Mes gaan de uitdaging aan. Ook voor dit bijzondere en unieke diner, in aanwezigheid van Passard, zijn kaarten te koop (105 euro).
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: