Alain Passard te gast bij Vork & Mes

19 juni 2012
Alain Passard te gast bij Vork & Mes

Op zondag 24 juni geeft de Fransman Alain Passard, een van ’s werelds meest inspirerende groentechefs met drie Michelinsterren achter zijn naam, een presentatie en proeverij in Nederland.

Dit zal gebeuren tijdens het evenement 'Groente in de hoofdrol' bij restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Er zijn nog enkele "kaarten beschikbaar":http://www.terralannoo.nl/passard/?redirect=passard (kosten 27,50 euro).

*Inspiratiebron*
De Franse kok Alain Passard is eigenaar van driesterrenrestaurant l’Arpège in Parijs. Hij behoort tot de selecte club van Franse culinaire grootmeesters, en met zijn vrijwel vegetarische kaart is hij inspiratiebron voor talloze koks overal ter wereld.

Passard zal bij Vork & Mes vertellen over zijn werk. Én hij signeert zijn kookboek. Alain Caron verzorgt de presentatie.

*Verdomd lekker*
Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes heeft zich, net als Passard, volledig toegelegd op het telen van en koken met groente. Niet alleen omdat het zo verdomd lekker is, maar Jonathan wil de wereld graag wat duidelijk maken. Wat dat precies is vertelt hij zondag tijdens de presentatie. En natuurlijk valt er ook wat te proeven.

*Uniek diner door topchefs*
’s Avonds maken drie grote Nederlandse groentechefs een vijfgangendiner voor Passard. Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer*, Ronald Kunis van Restaurant De Kas en Jonathan Karpathios van Vork & Mes gaan de uitdaging aan. Ook voor dit bijzondere en unieke diner, in aanwezigheid van Passard, zijn "kaarten te koop":http://www.terralannoo.nl/passard/?redirect=passard (105 euro).

~Frank Lindner~

Overig nieuws