Akoestische Zaken wint innovatieprijs

10 januari 2011 |
Akoestische Zaken wint innovatieprijs<

Akoestische Zaken is met hun akoestische elementen Greenwalls, bestaande uit onder meer rendiermos, de overallwinnaar geworden van de Horecava Innovation Award 2011. In een zinderende finale liet de kleine Rotterdamse akoestiekspecialist de winnaars uit de andere categorieën achter zich. Zelf won het in de categorie Interior & Design.

Winnaars
In de categorie Food & Beverage won Kate's Cupcakes van CSM uit Bergen op Zoom. Bij Equipment & Services was de award voor PlacePad Gastro, een anti-slipmat voor keukensnijplanken van Interhal. Het inspiratieboek 'Smaakvrienden Groenten' van Taste to Taste en Angélique Schmeinck uit Velp mocht naar voren komen voor de Concepts & Co-creation prijs.


De bedenkers van de PlacePad


De mensen van Kate's Cupcakes


Angelique Schmeinck was pas 2 minuten binnen en sleepte meteen een award binnen


Akoestische Zaken won in de categorie Overall en Interior & Design

Over de Greenwall
“Duurzaam, mooi, praktisch en innovatief!”, aldus de jury over de Greenwall. De ondergrond van de wand is een brandwerend en waterbestendig paneel van hergebruikt hout. Daarop ligt een akoestische laag van gerecyclede PET-flessen en een deken van rendiermos uit Noorwegen. Als het mos droger wordt, volstaat het besproeien met wat water om het weer zacht te maken. De Greenwall is verkrijgbaar in 15 natuurlijke tinten.

Inspelen
“De winnaar speelt met de designwanden voor 100 procent in op de duurzaamheidstrend. Bovendien laat het bedrijf zien dat praktisch ook prachtig en stijlvol kan zijn. Niet alleen met de Greenwall, ook met bijzondere lampen en geluidabsorberende vazen.” Behalve de Award ontvangt de winnaar ook marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau HarverPro in Oudewater, ter waarde van €5.000.

Nieuwe award
Er was dit jaar door de jury een nieuwe award in het leven geroepen, omdat veel inzendingen duurzaamheid hoog in het vaandel hadden staan. De eerste, en voorlopig enige, Horecava Duurzaamheidsaward ging naar de op koffiedik gekweekte paddestoelen van GRO Mushrooms, La Place, en Vroegop-Windig.


De winnaars van de Duurzaamheidsaward

Circa 150 aanmeldingen
De onafhankelijke jury van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten beoordeelde voor de 11e editie van de Horecava Innovation Award circa 150 inzendingen en nomineerde er 17. Daar stonden vooral duurzaamheid en beleving hoog in het vaandel. Voor deze editie konden alle fabrikanten en leveranciers producten aanmelden die na 1 januari 2010 (voor concepts 2009) op de Nederlandse markt zijn verschenen.

Frank Lindner

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: