Akoestische Zaken wint innovatieprijs

10 januari 2011 |
Akoestische Zaken wint innovatieprijs<

Akoestische Zaken is met hun akoestische elementen Greenwalls, bestaande uit onder meer rendiermos, de overallwinnaar geworden van de Horecava Innovation Award 2011. In een zinderende finale liet de kleine Rotterdamse akoestiekspecialist de winnaars uit de andere categorieën achter zich. Zelf won het in de categorie Interior & Design.

Winnaars
In de categorie Food & Beverage won Kate's Cupcakes van CSM uit Bergen op Zoom. Bij Equipment & Services was de award voor PlacePad Gastro, een anti-slipmat voor keukensnijplanken van Interhal. Het inspiratieboek 'Smaakvrienden Groenten' van Taste to Taste en Angélique Schmeinck uit Velp mocht naar voren komen voor de Concepts & Co-creation prijs.


De bedenkers van de PlacePad


De mensen van Kate's Cupcakes


Angelique Schmeinck was pas 2 minuten binnen en sleepte meteen een award binnen


Akoestische Zaken won in de categorie Overall en Interior & Design

Over de Greenwall
“Duurzaam, mooi, praktisch en innovatief!”, aldus de jury over de Greenwall. De ondergrond van de wand is een brandwerend en waterbestendig paneel van hergebruikt hout. Daarop ligt een akoestische laag van gerecyclede PET-flessen en een deken van rendiermos uit Noorwegen. Als het mos droger wordt, volstaat het besproeien met wat water om het weer zacht te maken. De Greenwall is verkrijgbaar in 15 natuurlijke tinten.

Inspelen
“De winnaar speelt met de designwanden voor 100 procent in op de duurzaamheidstrend. Bovendien laat het bedrijf zien dat praktisch ook prachtig en stijlvol kan zijn. Niet alleen met de Greenwall, ook met bijzondere lampen en geluidabsorberende vazen.” Behalve de Award ontvangt de winnaar ook marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau HarverPro in Oudewater, ter waarde van €5.000.

Nieuwe award
Er was dit jaar door de jury een nieuwe award in het leven geroepen, omdat veel inzendingen duurzaamheid hoog in het vaandel hadden staan. De eerste, en voorlopig enige, Horecava Duurzaamheidsaward ging naar de op koffiedik gekweekte paddestoelen van GRO Mushrooms, La Place, en Vroegop-Windig.


De winnaars van de Duurzaamheidsaward

Circa 150 aanmeldingen
De onafhankelijke jury van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten beoordeelde voor de 11e editie van de Horecava Innovation Award circa 150 inzendingen en nomineerde er 17. Daar stonden vooral duurzaamheid en beleving hoog in het vaandel. Voor deze editie konden alle fabrikanten en leveranciers producten aanmelden die na 1 januari 2010 (voor concepts 2009) op de Nederlandse markt zijn verschenen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: