Akoestische Zaken wint innovatieprijs

10 januari 2011 |
Akoestische Zaken wint innovatieprijs<

Akoestische Zaken is met hun akoestische elementen Greenwalls, bestaande uit onder meer rendiermos, de overallwinnaar geworden van de Horecava Innovation Award 2011. In een zinderende finale liet de kleine Rotterdamse akoestiekspecialist de winnaars uit de andere categorieën achter zich. Zelf won het in de categorie Interior & Design.

Winnaars
In de categorie Food & Beverage won Kate's Cupcakes van CSM uit Bergen op Zoom. Bij Equipment & Services was de award voor PlacePad Gastro, een anti-slipmat voor keukensnijplanken van Interhal. Het inspiratieboek 'Smaakvrienden Groenten' van Taste to Taste en Angélique Schmeinck uit Velp mocht naar voren komen voor de Concepts & Co-creation prijs.


De bedenkers van de PlacePad


De mensen van Kate's Cupcakes


Angelique Schmeinck was pas 2 minuten binnen en sleepte meteen een award binnen


Akoestische Zaken won in de categorie Overall en Interior & Design

Over de Greenwall
“Duurzaam, mooi, praktisch en innovatief!”, aldus de jury over de Greenwall. De ondergrond van de wand is een brandwerend en waterbestendig paneel van hergebruikt hout. Daarop ligt een akoestische laag van gerecyclede PET-flessen en een deken van rendiermos uit Noorwegen. Als het mos droger wordt, volstaat het besproeien met wat water om het weer zacht te maken. De Greenwall is verkrijgbaar in 15 natuurlijke tinten.

Inspelen
“De winnaar speelt met de designwanden voor 100 procent in op de duurzaamheidstrend. Bovendien laat het bedrijf zien dat praktisch ook prachtig en stijlvol kan zijn. Niet alleen met de Greenwall, ook met bijzondere lampen en geluidabsorberende vazen.” Behalve de Award ontvangt de winnaar ook marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau HarverPro in Oudewater, ter waarde van €5.000.

Nieuwe award
Er was dit jaar door de jury een nieuwe award in het leven geroepen, omdat veel inzendingen duurzaamheid hoog in het vaandel hadden staan. De eerste, en voorlopig enige, Horecava Duurzaamheidsaward ging naar de op koffiedik gekweekte paddestoelen van GRO Mushrooms, La Place, en Vroegop-Windig.


De winnaars van de Duurzaamheidsaward

Circa 150 aanmeldingen
De onafhankelijke jury van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten beoordeelde voor de 11e editie van de Horecava Innovation Award circa 150 inzendingen en nomineerde er 17. Daar stonden vooral duurzaamheid en beleving hoog in het vaandel. Voor deze editie konden alle fabrikanten en leveranciers producten aanmelden die na 1 januari 2010 (voor concepts 2009) op de Nederlandse markt zijn verschenen.

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: