AirDnD.nl doet overname branchegenoot

19 mei 2016 |
AirDnD.nl doet overname branchegenoot<

AirDnD.nl, het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, neemt branchegenoot
Eetumee.nl over. Eetumee.nl won in 2013 de eerste prijs van Coalitie Erbij voor het beste idee om buren met elkaar te verbinden. Drie jaar later gaan de aangesloten leden, zowel hobbychefs als gasten, van Eetumee.nl over naar AirDnD.nl en ontstaat het grootste deelplatform voor huiskamerrestaurants in Nederland.

Aanschuiftafels
De oprichters van Eetumee.nl, Fabiënne Brunet en Klaartje Vreeken, hebben ervaren dat buren elkaar pas echt leren kennen wanneer ze samen aan tafel zitten. “Het is onze droom om Nederlandse wijken socialer te maken en daarom zijn we drie jaar geleden met Eetumee.nl gestart”. Met dit platform zijn al honderden aanschuiftafels door heel Nederland georganiseerd. “Bij een aanschuiftafel bepaalt de hobbychef wanneer er een open avond is en wat er wordt gegeten. De gasten eten gezamenlijk aan de eettafel van de hobbychef en zo ontstaan nieuwe ontmoetingen. Huiskamerrestaurants geven zo een belangrijke sociale impuls aan steden en wijken en we zijn dan ook verheugd dat deze overname helpt om onze gezamenlijke doelstelling verder te realiseren.”

Samen eten met onbekenden
AirDnD.nl is sinds de oprichting in oktober 2015 hard gegroeid. CEO Rob Lagendijk verwacht dat het samengaan van de twee deelplatforms tot nog meer groei zal leiden. “De meeste reserveringen op AirDnD.nl worden nu gemaakt door groepen vrienden, families of collega’s die een keer met elkaar in een huiskamerrestaurant willen eten. Met de overname van Eetumee.nl hopen we meer mensen in Nederland kennis te laten maken met het concept van aanschuiftafels, waarbij onbekenden samen eten in een huiskamerrestaurant.” De oprichters van Eetumee.nl zullen actief betrokken blijven bij het deelplatform. “Een van de plannen is bijvoorbeeld om twee keer per jaar een burendag te organiseren, waarmee we duizenden buren bij elkaar aan een AirDnD tafel brengen”, aldus Klaartje Vreeken van Eetumee.nl.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: