AirDnD.nl doet overname branchegenoot

19 mei 2016 |
AirDnD.nl doet overname branchegenoot<

AirDnD.nl, het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, neemt branchegenoot
Eetumee.nl over. Eetumee.nl won in 2013 de eerste prijs van Coalitie Erbij voor het beste idee om buren met elkaar te verbinden. Drie jaar later gaan de aangesloten leden, zowel hobbychefs als gasten, van Eetumee.nl over naar AirDnD.nl en ontstaat het grootste deelplatform voor huiskamerrestaurants in Nederland.

Aanschuiftafels
De oprichters van Eetumee.nl, Fabiënne Brunet en Klaartje Vreeken, hebben ervaren dat buren elkaar pas echt leren kennen wanneer ze samen aan tafel zitten. “Het is onze droom om Nederlandse wijken socialer te maken en daarom zijn we drie jaar geleden met Eetumee.nl gestart”. Met dit platform zijn al honderden aanschuiftafels door heel Nederland georganiseerd. “Bij een aanschuiftafel bepaalt de hobbychef wanneer er een open avond is en wat er wordt gegeten. De gasten eten gezamenlijk aan de eettafel van de hobbychef en zo ontstaan nieuwe ontmoetingen. Huiskamerrestaurants geven zo een belangrijke sociale impuls aan steden en wijken en we zijn dan ook verheugd dat deze overname helpt om onze gezamenlijke doelstelling verder te realiseren.”

Samen eten met onbekenden
AirDnD.nl is sinds de oprichting in oktober 2015 hard gegroeid. CEO Rob Lagendijk verwacht dat het samengaan van de twee deelplatforms tot nog meer groei zal leiden. “De meeste reserveringen op AirDnD.nl worden nu gemaakt door groepen vrienden, families of collega’s die een keer met elkaar in een huiskamerrestaurant willen eten. Met de overname van Eetumee.nl hopen we meer mensen in Nederland kennis te laten maken met het concept van aanschuiftafels, waarbij onbekenden samen eten in een huiskamerrestaurant.” De oprichters van Eetumee.nl zullen actief betrokken blijven bij het deelplatform. “Een van de plannen is bijvoorbeeld om twee keer per jaar een burendag te organiseren, waarmee we duizenden buren bij elkaar aan een AirDnD tafel brengen”, aldus Klaartje Vreeken van Eetumee.nl.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: