AGF-leverancier Stavasius overgenomen door Deli XL

15 december 2009 |
AGF-leverancier Stavasius overgenomen door Deli XL<

Foodservice groothandel Deli XL maakt bekend een overeenkomst te hebben getekend met Stavasius Grootverbruik. Het Groningse Stavasius is AGF-specialist in panklare aardappelen, groenten en fruit en belevert een groot aantal vaste afnemers in Noord-Nederland. Deli XL neemt een meerderheidsbelang in de onderneming en versterkt hiermee haar positie in de versketen.

Versterking activiteiten
Deli XL en Stavasius verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en –volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: “Wij zijn twee jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om effiencyvoordelen te behalen en meer samenwerking te krijgen in de keten van versproducten.” De overname van Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in het noorden van het land.

Visie en gedrevenheid
“Stavasius is een prachtig en modern bedrijf, waar wij veel potentie in zien,” zo laat Dick Slootweg weten. De AGF-specialist blijft zelfstandig opereren in de markt en ook het huidige management blijft aan. In de komende maanden werkt Stavasius met Deli XL synergievoordelen uit op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Peter Stavasius, algemeen directeur Stavasius daarover: “In de gesprekken met Deli XL merkten wij een enorme gedrevenheid en visie op de foodservice markt, wat perfect aansluit bij onze bestaande activiteiten. De samenwerking voelt dan ook erg goed en wij zien 2010 met vertrouwen tegemoet.”

Hospitality Management, De RestaurantKrant, Lunchroom, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: