AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

2 augustus 2011 |
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK<

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap.
Jong talent
De 21-jarige Kimberly werkt momenteel bij Hotel Okura Amsterdam in het tweesterren Michelin restaurant Ciel Bleu en heeft hiervoor ervaring opgedaan bij restaurant Ivy in Rotterdam. Ze volgt momenteel de opleiding Horeca Ondernemer Manager niveau IV aan het ROC Twente.

Kwalificatie
De titel NK leerling-gastheer/gastvrouw die Kimberly eind maart wist te winnen tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca heeft haar gekwalificeerd voor deelname aan het WK.

Toelichting Richard Francke
Richard Francke, voorzitter AF&BM: “Ons doel is om het mooie F&B vak op positieve wijze onder de aandacht te brengen. Het ondersteunen van Kimberly aan het WK gastheerschap in Londen is hier een mooi voorbeeld van. Ik vind het geweldig en ben er trots op dat de AF&BM hier aan kan bijdragen. Kimberly zal tijdens het komende AF&BM-jaargala vertellen over haar ervaringen in Londen. Vanaf deze plek willen wij haar ook veel succes wensen en zijn er van overtuigd dat ze hoge ogen gaat gooien."

F&B Talent of the Year
Dat de AF&BM onderwijs en jongeren als een van de speerpunten heeft, blijkt onder meer uit de themabijeenkomst in maart die geheel in het teken stond van onderwijs. In het najaar zal er tevens een F&B Talent of the Year worden verkozen. Daarnaast krijgen de onderwijspartners bestaande uit ROC Midden Nederland, ROC Mondriaan, NHTV en de Hotelschool Den Haag, bij iedere bijeenkomst de mogelijkheid om vijf studenten kennis te laten maken met de vereniging voor F&B eindverantwoordelijken.

Agenda
De AF&BM organiseert jaarlijks vijf themabijeenkomsten, de F&B professional of the Year Award, een jaargala en het Social Event. De komende themabijeenkomsten staan in het teken van “Inspiratie uit de retail” op maandag 19 september en “Trends in hotelontbijten” op dinsdag 11 oktober.

Op de foto: Kimberly (midden) wordt geflankeerd door het bestuur en secretariaat van de AF&BM.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: