AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

2 augustus 2011 |
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap.
Jong talent
De 21-jarige Kimberly werkt momenteel bij Hotel Okura Amsterdam in het tweesterren Michelin restaurant Ciel Bleu en heeft hiervoor ervaring opgedaan bij restaurant Ivy in Rotterdam. Ze volgt momenteel de opleiding Horeca Ondernemer Manager niveau IV aan het ROC Twente.

Kwalificatie
De titel NK leerling-gastheer/gastvrouw die Kimberly eind maart wist te winnen tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca heeft haar gekwalificeerd voor deelname aan het WK.

Toelichting Richard Francke
Richard Francke, voorzitter AF&BM: “Ons doel is om het mooie F&B vak op positieve wijze onder de aandacht te brengen. Het ondersteunen van Kimberly aan het WK gastheerschap in Londen is hier een mooi voorbeeld van. Ik vind het geweldig en ben er trots op dat de AF&BM hier aan kan bijdragen. Kimberly zal tijdens het komende AF&BM-jaargala vertellen over haar ervaringen in Londen. Vanaf deze plek willen wij haar ook veel succes wensen en zijn er van overtuigd dat ze hoge ogen gaat gooien."

F&B Talent of the Year
Dat de AF&BM onderwijs en jongeren als een van de speerpunten heeft, blijkt onder meer uit de themabijeenkomst in maart die geheel in het teken stond van onderwijs. In het najaar zal er tevens een F&B Talent of the Year worden verkozen. Daarnaast krijgen de onderwijspartners bestaande uit ROC Midden Nederland, ROC Mondriaan, NHTV en de Hotelschool Den Haag, bij iedere bijeenkomst de mogelijkheid om vijf studenten kennis te laten maken met de vereniging voor F&B eindverantwoordelijken.

Agenda
De AF&BM organiseert jaarlijks vijf themabijeenkomsten, de F&B professional of the Year Award, een jaargala en het Social Event. De komende themabijeenkomsten staan in het teken van “Inspiratie uit de retail” op maandag 19 september en “Trends in hotelontbijten” op dinsdag 11 oktober.

Op de foto: Kimberly (midden) wordt geflankeerd door het bestuur en secretariaat van de AF&BM.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: