AF&BM schudt leden waker

18 juni 2014 |
AF&BM schudt leden waker<

Tijdens haar jaarlijkse MVO-bijeenkomst heeft de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de leden en partners wakker geschud over duurzame voeding. Het duurzame restaurant Parkcafé
Groen in Hoofddorp, gelegen op het meest duurzame bedrijvenpark van Europa, was het toneel voor een ware 'Food Shake-up'.

Professional rebel
De bijeenkomst werd begeleid door ‘professional rebel’ Linda Vermaat en Smaackmakers Natascha Kooiman en Aart-Jan van Dijk. Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezige Food & Beverage professionals uit hun ‘comfort zone’ te trekken, ze meer kennis bij te brengen over de impact van niet-duurzame voeding en ze kennis te laten maken met creatieve en innovatieve duurzame gerechten voor op de menukaart. En dat is gelukt! Quizelementen, aansprekende filmpjes, facts & figures en confronterende opdrachten hebben de aanwezigen tijdens de Food Shake-up geïnspireerd en uitgedaagd om hun kennis en houding ten opzichte van duurzaamheid, de voedselindustrie en belangrijke trends richting de toekomst te verbeteren.



Duurzame pioniers
Onder het mom van; 'Keep calm, eat plants!' hebben de duurzame pioniers Mark Kulsdom en Sander de Jong van The Dutch Weed Burger tijdens de bijeenkomst laten zien èn proeven dat het goed mogelijk is om met een duurzame insteek een succesvolle business case neer te zetten die inspeelt op de groeiende duurzame behoefte uit de markt.

Ook kregen de aanwezigen ‘de lekkerste soep van de gekste groenten’ geserveerd. Hierbij vertelde Jente de Vries van Kromkommer enthousiast dat krom het nieuwe recht is. Grote hoeveelheden groenten die de winkelschappen niet halen vanwege hun afwijkende vorm worden door de dames van Kromkommer van de afvalberg ‘gered’ en verwerkt in heerlijke soepen.
Tot slot was JointhePipe.org aanwezig om alle aanwezigen te laten zien hoe zij met behulp van donaties van gasten voor het drinken van kraanwater waterprojecten in ontwikkelingsgebieden steunen.

Borrel
Traditiegetrouw werd de bijeenkomst afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Hierbij werden duurzame bites zoals bitterballen van oesterzwam (geteeld op koffiedrap), croustade met ‘no-tuna’ salad en risotto van Noorhollandse gort geserveerd.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: