Actie tegen voedselverspilling

9 oktober 2013 |
Actie tegen voedselverspilling<

Damn Food Waste en Youth Food Movement (YFM) gaan op Wereldvoedseldag, 16 oktober, in actie tegen voedselverspilling. Ook organiseren zij het komende jaar door heel Nederland
Discosoeps. Dit is een concept waarbij groenten die anders zouden worden weggegooid, omdat ze een plekje hebben of krom zijn, tot soep worden gemaakt door vrijwilligers. Discosoep werd in Nederland voor het eerst geïntroduceerd tijdens Damn Food Waste op het Museumplein in Amsterdam in juni dit jaar. Vijfduizend eters kwamen hier op af.

Wereldvoedseldag
In het kader van Wereldvoedseldag worden in heel Europa nog meer Discosoeps georganiseerd. Wereldvoedseldag staat dit jaar in het teken van ‘sustainable food systems for food security and nutrition’.

4,4 miljard euro per jaar
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) stelt in een recent verschenen rapport dat wereldwijd nog steeds een derde van ons voedsel wordt verspild. Dit komt neer op zo’n 4,4 miljard euro per jaar en 50 kilogram per persoon per jaar aan voedsel dat niet opgegeten wordt. Door Het Pact te ondertekenen kunnen horecabedrijven meedoen aan de strijd tegen voedselverspilling. Hierbij moet aangegeven worden wat men als bedrijf al doet en waar het bedrijf zou willen zijn over één jaar.
Op de foto: Damn Food Waste 29 juni 2013 op het Museumplein Amsterdam

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: