Aan de Poel viert 10-jarige jubileum

24 februari 2017 | Roy Spijker

Aan de Poel in Amstelveen bestaat 10 jaar en viert dat de komende maanden met een serie bijzondere festiviteiten. Met een combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid neemt Aan de Poel een unieke plek in het Nederlandse culinaire establishment. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren.

Chef-kok Stefan van Sprang vertelt: “In het jubileumjaar hebben we een aantal prachtige evenementen in petto. Zo kook ik in de zaak op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert €150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns. In de herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kook ik samen met andere twee-sterrenchefs nog een fantastisch verrassingsmenu, maar daarover later meer. Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar!"

Begrip

Inmiddels is Aan de Poel een begrip en wordt het restaurant geroemd om zijn prachtig terras aan het water. Toen Veuger en Van Sprang begonnen was dat wel anders. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: “Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien. Gelukkig zagen we die en konden we de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden. Fantastisch om nu met al de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.”

Tafelolie

Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddenstoelen zijn hiermee heerlijk op smaak te brengen. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Boek

In juni komt er in een gelimiteerde oplage een prachtig inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakt signature. Een absolute must-have voor culinaire liefhebbers en een mooie kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: