Aan de Poel viert 10-jarige jubileum

24 februari 2017 | Roy Spijker
Aan de Poel viert 10-jarige jubileum

Aan de Poel in Amstelveen bestaat 10 jaar en viert dat de komende maanden met een serie bijzondere festiviteiten. Met een combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid neemt Aan de Poel een unieke plek in het Nederlandse culinaire establishment. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren.

Chef-kok Stefan van Sprang vertelt: “In het jubileumjaar hebben we een aantal prachtige evenementen in petto. Zo kook ik in de zaak op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert €150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns. In de herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kook ik samen met andere twee-sterrenchefs nog een fantastisch verrassingsmenu, maar daarover later meer. Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar!"

Begrip

Inmiddels is Aan de Poel een begrip en wordt het restaurant geroemd om zijn prachtig terras aan het water. Toen Veuger en Van Sprang begonnen was dat wel anders. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: “Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien. Gelukkig zagen we die en konden we de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden. Fantastisch om nu met al de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.”

Tafelolie

Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddenstoelen zijn hiermee heerlijk op smaak te brengen. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Boek

In juni komt er in een gelimiteerde oplage een prachtig inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakt signature. Een absolute must-have voor culinaire liefhebbers en een mooie kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: