850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen

24 maart 2016 |
850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen<

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit
is gelijk aan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er zo’n 50.000 meer dan vorig jaar. Dit jaar valt Pasen relatief vroeg in het jaar, op 27 en 28 maart. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen en de geluiden uit de sector zijn redelijk positief.

Meeste internationale bezoekers uit Duitsland
Van de 850.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust.

Paasvakantie in eigen land
Iets meer dan de helft (60%) van de paasvakanties wordt in eigen land doorgebracht. Voor dit jaar zijn dat er naar verwachting zo’n 250.000. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt. Daarnaast ondernemen Nederlanders naar verwachting zo’n 25 miljoen uitstapjes. Daarbij is sprake van een grote diversiteit: een eindje fietsen of wandelen en/of het bezoeken van attractieparken, evenementen of meubelboulevards, afhankelijk van het weer.

Bestedingen
Tijdens Pasen besteden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land bijna 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten geven ruim 250 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal wordt er tijdens de paasdagen zo’n 750 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.

Paasvakantie in buurlanden
De grootste regio in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, heeft twee weken paasvakantie van 21 maart tot en met 1 april. De Belgen hebben paasvakantie van 26 maart tot en met 10 april.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: