850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen

24 maart 2016 |
850.000 toeristen in Nederland tijdens Pasen<

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit
is gelijk aan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er zo’n 50.000 meer dan vorig jaar. Dit jaar valt Pasen relatief vroeg in het jaar, op 27 en 28 maart. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen en de geluiden uit de sector zijn redelijk positief.

Meeste internationale bezoekers uit Duitsland
Van de 850.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust.

Paasvakantie in eigen land
Iets meer dan de helft (60%) van de paasvakanties wordt in eigen land doorgebracht. Voor dit jaar zijn dat er naar verwachting zo’n 250.000. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt. Daarnaast ondernemen Nederlanders naar verwachting zo’n 25 miljoen uitstapjes. Daarbij is sprake van een grote diversiteit: een eindje fietsen of wandelen en/of het bezoeken van attractieparken, evenementen of meubelboulevards, afhankelijk van het weer.

Bestedingen
Tijdens Pasen besteden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land bijna 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten geven ruim 250 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal wordt er tijdens de paasdagen zo’n 750 miljoen euro uitgegeven in Nederland aan vervoer, verblijf en vermaak.

Paasvakantie in buurlanden
De grootste regio in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, heeft twee weken paasvakantie van 21 maart tot en met 1 april. De Belgen hebben paasvakantie van 26 maart tot en met 10 april.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: